PROGRAMMA’S ALTERNATIEF TV

Onder de tekst vind U de link naar het programma

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

210 Pepijn van Houwelingen (FvD) over Japan, EU, WPG en Oekraine. Ab Gietelink Interviewt.Hij is geboren en getogen in Enschede, studeerde aan de technische Universiteit Twente en aan de Erasmus in Rotterdam. Hij schreef een proefschrift in Japan en heeft een Japanse vrouw. Hij werkte bij het Sociaal Cultureel Planbureau en werd bekend als een van de oprichters van het EU burgercomité, dat aan de basis stond van het roemruchte referendum over het EU-Oekraïne associatieverdrag. Tegenwoordig is hij bekend als 2e kamerlid van Forum voor Democratie.

https://youtu.be/fNq_FCYhrhU

209 Richard de Mos verdient na vrijspraak eerherstel OM en terugkeer in Haags B&W. Ab Gietelink

Oud-wethouder Richard de Mos, fractieleider van Hart voor Den Haag, werd na 3,5 jaar strafvervolging vrijgesproken van corruptie. In plaats van excuses en een schadevergoeding overweegt het OM echter hoger beroep. Het OM ondermijnt daarmee het vertrouwen van de burger in de rechtstaat. De Mos zou als voorman van de grootste fractie tevens moeten kunnen terugkeren in het Haags college van Burgemeester en Wethouders. Gemeenteraadsfracties die dat frustreren ondermijnen het vertrouwen van de kiezer in het democratisch proces.

https://youtu.be/OkNiwDp23Gk

208 Oud-president Medvedev zegt wat Russische hardliners denken. Column Ab Gietelink

De westerse media beschrijven de Oekraïne oorlog als een gewelddadig avontuur van de Russische president Poetin. In vergelijk met de hardliners rond hem is hij echter een bemiddelende kracht, gericht op een regeling met Oekraïne en het Westen. Achter Poetin staan prominente diehards, waaronder de ooit in het Westen gewaardeerde oud president Medvedev. Hij formuleert op scherpe wijze wat een belangrijk deel van het Russisch establishment en samenleving denkt.

https://youtu.be/-FpjWfh_h-s

207 Hoe hadden we Nederlands-Indië vreedzaam kunnen overdragen? Ab Gietelink

Oud-militairen en historici presenteerden afgelopen week in het Haagse perscentrum Nieuwspoort de boekbundel ‘Het pijnlijke afscheid van de Indische archipel’. Het boek bevat scherpe kritiek op de uitkomsten van koloniale studies waaronder die van het NIOD. De stelling is dat de Nederlandse regering onterecht haar militairen beschuldigd van oorlogsmisdaden tijdens de dekolonisatieperiode (1945-1949) en dat deze postuum eerherstel verdienen. In juni spreekt de 2e kamer over het militaire geweld in Nederlands-Indië.

https://youtu.be/54243bp-XWU

206 Mijn nieuwe boek beschikbaar! Tunnelvisies of Hoe realiseren we Vrede in Oekraine? Ab Gietelink

Mijn nieuwe boek is beschikbaar en dat boek moet U hebben. ‘’Tunnelvisies. Hoe realiseren we vrede in Oekraïne?’’ 42 artikelen, columns, brieven en interviews 240 pag op B5 met ca. 60 zwart-wit beelden. Veel feiten en inzichten waarover de mainstream media zwijgen.

https://youtu.be/FX-1qfVhGbQ

205 Herdenking 4 en 5 mei. Het Lied der Achttien Dooden. Performance Ab Gietelink

HET LIED DER ACHTTIEN DOODEN- JAN CAMPERT Een cel is maar twee meter lang en nauw twee meter breed, wel kleiner nog is het stuk grond, dat ik nu nog niet weet, maar waar ik naamloos rusten zal, mijn makkers bovendien, wij waren achttien in getal, geen zal den avond zien.

https://youtu.be/e62TnFLEjnc

204 Wat gaat AI, ChatGPT en deeplearning ons brengen? Ab Gietelink ontvangt Vincent Everts.

Wat is ‘artificial Intelligence’ en hoever zijn we daarmee? Welke veranderingen zullen AI designprogramma’’s op onze omgeving krijgen? Wat is de ChatGPT en welke voordelen en nadelen heeft het programma? Zal een groot deel van ons hoog gekwalificeerd werk op korte termijn worden overgenomen door AI? Hoe gaan we daarmee dan om? Vincent Everts is trendwatcher, moderator en dagvoorzitter met een passie voor internet, innovatie en AI. Hij werd bekend als directeur van mediaplaza.

https://youtu.be/v38sTJ4suV0

203 NL F16 piloten vuurden 2188 raketbommen af in Irak en Syrië. Hoeveel slachtoffers? Ab Gietelink

Tijdens de militaire operatie tegen IS hebben Nederlandse F16 piloten tussen 2014 en 2018 2188 genavigeerde raketbommen op circa 600 locaties in Syrië en Irak afgeschoten. In Irak was er instemming van de Iraakse regering, maar de operaties in Syrië waren een flagrante schending van internationaal recht. Politiek en media hebben maar een miniem deel van de enorme hoeveelheid slachtoffers en materiele schade in beeld. Er was geen debat of parlementaire enquête over de proportionaliteit van het beleid.

https://youtu.be/YOotllw_7LU

202 Police for freedoms” Dennis Spaanstra met kritiek op politieorganisatie.

Ab Gietelink ontvangt Dennis Spaanstra heeft een jarenlange carrière bij de Nederlandse politie. Hij was politieagent, rechercheur en voorzitter van de Nederlandse Politiebond Midden Nederland. Hij was in 2016 oprichter van de politievakbond MV2. Hij had tijdens de coronacrisis scherpe kritiek op het beleid en werd mede oprichter van ‘’police for freedom’’. Sindsdien is de politieorganisatie een ontslagprocedure tegen hem gestart.

https://youtu.be/yMNFXkbhJbw

201 Voer 0% Btw-tarief voor groente en fruit in ! Ab Gietelink

Er is wetenschappelijke strijd ontstaan over de vraag of het 9% BTW tarief voor groente en fruit verlaagd moet worden naar 0%. Hoewel het beleidsplan in het regeerakkoord is opgenomen, liet het kabinet onderzoeksbureau SEO nader onderzoek doen en dat leverde een negatief advies op. In reactie op dat onderzoek kwam er een oproep in de media van 78 deskundigen die in het belang van een ‘’gezond voedingssysteem’’ nadrukkelijk pleiten voor het 0% BTW tarief.

https://youtu.be/HDRXk2zsEOU

200 Strafzaak Trump bedreigt Amerikaanse democratie. Column Ab Gietelink

De arrestatie van oud-president Donald Trump is een zwarte dag voor de Amerikaanse democratie. De Amerikaanse justitie laat zich openlijk gebruiken als politiek instrument in de presidentiële verkiezingsstrijd. Dat lijkt een flagrante schending van de grondprincipes van de Trias Politica. Met het vervolgingsbesluit van de New Yorkse rechtbank glijdt Amerika in de richting van een ‘bananenrepubliek met supermacht-status’. De internationale en Nederlandse mainstream media spreken ondertussen onbekommerd over een ‘historische dag’.

https://youtu.be/Y_f4DkVCD1w

199 Handen af van de Wallen! Ab Gietelink interviewt oud-Sexwerkers Mariska Majoor en Metje Blaak

‘’The Red Light” district. Een van de mooiste en beroemdste buurten van het koninkrijk en de rest van Europa. Maar de Amsterdamse Wallen staan onder vuur. De gemeente probeert al decennia deze ‘ wereldberoemde ”rosse buurt” te verbannen naar een afgesloten erotisch centrum buiten de stad. Wat vinden de dames er zelf van? We hebben twee iconen uit de prostitutiesector aan tafel: Mariska Majoor. Een vrouw uit het vak, oprichter van de prostitutie informatie Centrum op de Amsterdamse Wallen en schrijver van het boek ‘’De Wallen” Metje Blaak. Jarenlang het gezicht van de Rode Draad, de vakbond voor Prostituees. Metje was tevens artiest en auteur van 20 boeken over erotiek.

https://youtu.be/kRRC9zuhDk4

198 Hoe zou Jezus van Nazareth oordelen over Coronacrisis en Oekraïneoorlog? Paascolumn Ab Gietelink

Herpublicatie uit 2022. Voor Pasen maakte ik voor U een aparte column over niemand minder dan de mens Jezus van Nazareth. Met Pasen herdenken de Christenen de kruisiging en wederopstanding van de ‘zoon van God’ en de niet-religieuzen het levensverhaal van de meest invloedrijke mens uit de wereldgeschiedenis. Wie was Jezus van Nazareth en wat zou zijn boodschap zijn in onze tijd van Coronacrisis en Oekraïne oorlog?

https://youtu.be/zx28OvtX_vU

197 Verdiende BPOC haar donaties? Oordeelt u zelf over hun vaccinatiemeldpunt ! Ab Gietelink.

De Buitenparlementaire Onderzoekscommissie (BPOC) waarnaar het OM een strafrechtelijk onderzoek heeft gestart, speelde een belangrijke rol in het coronaprotest. BPOC bracht rapporten uit met verklaringen van honderden critici over de uitwerking van de coronamaatregelen op de maatschappij. Zij namen tevens het initiatief tot een ‘’vaccinatiemeldpunt’’, waarvan de data aan het Lareb werden aangeboden.

https://youtu.be/g_RHr1iIxGw

196 BBBeis realistisch! Meer boeren, gezonder voedsel, minder gif en minder stikstof. Ab Gietelink

Met de overwinning van de BoerenBurgerBeweging (BBB) bij de provinciale verkiezingen dreigt volgens de regering het stikstofdossier onoplosbaar te worden. Het BBB partijprogramma geeft echter de mogelijkheid van een gezonder en kleinschaliger agrarische sector met bescherming en zelfs groei van bioboeren en traditionele boerenbedrijven. Bescherming van boeren kan eigenlijk goed samengaan met dierenwelzijn, vermindering van megastallen en minder stikstofuitstoot.

https://youtu.be/7HcU4CqMWkU

195 Stan van Houcke: ‘VS verloor alle oorlogen sinds 1945. Incl. Oekraine. Ab Gietelink interviewt

Hoe verandert de Oekraïne-oorlog de relaties met de VS, EU, Rusland en China? Hoe de kantelende geopolitieke machtsverhoudingen te duiden? Welke rol spelen de westerse media op dit globale schaakbord? Stan van Houcke, journalistiek icoon uit de jaren 80 geeft zijn visie.

https://youtu.be/-RBXhe-FDjQ

194 Lied: Minister-president slaap zacht! Ab Gietelink.

Van Syrie naar Oekraine. Met oog op de vredesdemonstratie Oekraine 26 maart 2022, 12.00 op de Dam hierbij een herpublicatie van mijn Syrische bewerking van het pacifistische lied: Meneer de president , slaap zacht !

https://youtu.be/S5ya_IpJKsM

193 Wie is Doegin, ’’Het brein van Poetin’’? Ab Gietelink interviewt Joost Niemöller

Alexander Doegin wordt wel de gevaarlijkste filosoof van de wereld genoemd. Of ‘’Het brein van Poetin’’. De denker van de multipolaire wereldorde en het Euraziatische rijk. Auteur en journalist Joost Niemöller stelt het werk van Doegin geheel gelezen te hebben en komt met een nieuw boek: Alexandr Doegin . Niemöller is een veelzijdig en politiek controversieel journalist.

https://youtu.be/2Kbjf5dkMwk

192 Was Capitool 6 jan. ‘’dodelijke opstand’’ of ‘’grotendeels vreedzame chaos’’? Ab Gietelink

Was het binnendringen van demonstranten in het Capitool op 6 Januari 2021 een ‘’dodelijke opstand’’ of een uit de hand gelopen demonstratie die overging in een bezetting? Fox news presentator Tucker Carlson komt na onderzoek van 44000 uur bewakingsbeelden met een reeks van beelden waarop te zien is dat bewakers demonstranten rondleiden in plaats van arresteren. De democraten in het congres reageren furieus en de Nederlandse mainstream media zwijgen.

https://youtu.be/LXLSvAW1I-o

 191 Wapenleveranties Oekraïne leidt tot ontheemding bij klassiek linkse kiezers. Ab Gietelink

De massale wapenleveranties aan Oekraïne polariseren de samenleving en brengen klassiek links progressieve kiezers in een principieel conflict. Geïmponeerd door de westerse propagandaoorlog in de media steunen alle negen partijen links van het midden PvdD, Bij1, SP, Groen Links, PvdA, Denk, CU, D66 en Volt de wapenleveranties aan Oekraïne. Uit peilingen blijkt dat niettemin bijna de helft van de linkse kiezers het mediaoffensief weerstaat en wapenleveranties afwijst. Voor menigeen was dat een principiële zaak.

https://youtu.be/Z7RzVrSbk6I

 190 Wie Is Max de Fakkeldrager en hoe beoordelen we hem? Ab Gietelink interviewt

Hij ging met een fakkel bij minister Kaag voor de deur staan om met haar te praten. Zijn lichtperformance werd ervaren als bedreiging van een politica en hij werd voor 6 maanden opgesloten. Hij ging daarna door als activist. De mainstream media framed hem als bedreiger met een psychische storing. Wie is Max van de Berg, beter bekend als Max de Fakkeldrager? Reageren politiek en media niet veel te extreem?

https://youtu.be/Sz1dBaL6NT0

189 Complotcatalogus. Hoe complotdenker te worden? Ab Gietelink interviewt Patrick Savalle.

Hoe een complotdenker te worden? Welke soorten complotten bestaan er? Hoe kom je zelf nieuwe complotten op het spoor? Auteur en journalist Patrick Savalle komt met een fascinerend boekje ‘Complotcatalogus’ . Over complotpatronen, complotpersonages en perverse prikkels. Savalle schreef eerder over systeemarchitectuur, geopolitiek, softwaresystemen en complotten. Hij publiceert op zijn website zaplog.pro.

https://youtu.be/BMCZ__u-A7s

188 Geachte Bondskanselier, Brief over Nordstream en Stalingrad. Afzender Ab Gietelink

U kent de zwarte bladzijden uit de Europese geschiedenis. U kent het lot van miljoenen jonge mannen in de loopgraven van de 1e wereldoorlog. U kent de verschrikkingen van de 2e wereldoorlog. U begrijpt ook dat de 2e wereldoorlog niet is begonnen met de aanval op Polen in 1939, maar met het verdrag van Versailles in 1919. Grote oorlogen zijn allereerst het gevolg van structurele en fatale escalatieprocessen in plaats van het al dan niet kwaadaardige brein van een gekozen leider.

https://www.youtube.com/watch?v=LEOK01KYuFA

187 1e vredesdemonstratie in NL zo 19 febr. Reportage Hugo Gietelink

Op 19 februari 2023 , bijna een jaar na de Russische invasie vond de eerste vredesdemonstratie in Amsterdam plaats. Het begint met een samenkomst op de Dam met sprekers Petra Petra, Ab Gietelink, Marie-Therese ter Haar, Kees van der Pijl, de Russische Natalia en Yakoub. Daarna volgt een vredesmars met witte vlaggen en trommels door het centrum van Amsterdam.

186 Bedreigt de VS aanslag op Nordstream de NAVO? Ab Gietelink interviewt Prof Kees van der Pijl

”De Oekraïense regering is niet meer een uitdrukking van krachten uit de maatschappij, maar een verlengstuk van NAVO en EU.” Kees van der Pijl.

https://youtu.be/zQ5yvOVbsMQ

185 WO1 14-18 ‘Het wijnglas”, pacifistisch lied van Dirk Witte. Door Ab Gietelink & Theater Nomade

Het Wijnglas(1918) van Dirk Witte is een bekend pacifistisch lied tegen het geweld van de 1e Wereldoorlog. Het lied had in Jean Louis Pisuisse zijn bekendste vertolker. Ab Gietelink zingt het met zwart-wit filmbeelden in zijn 2e Canon-theatervoorstelling over de Nederlandse geschiedenis. Deze herpublicatie is opgedragen aan de Oekraïense, Russisch-Oekraïense en Russische jongemannen aan het front, die hun leven geven voor datgene waarin ze geloven of niet geloven.

https://youtu.be/sZ1houaw2JM 

184 De pot verwijt de ketel of wat deed het westen fout? Column Ab Gietelink

Afghanistan 2001. Irak 2003, Syrië 2011, Libië 2011 Het zijn maar enkele van de vele schendingen van internationaal recht en territoriale integriteit door met name Amerikanen, Britten en Fransen. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Met in hun kielzog de Nederlanders. Want wij zijn steeds meer de schaamte om oorlog te voeren voorbij. Wij staan steeds meer te trappelen om vooraan te mogen lopen als het om oorlog gaat.

https://youtu.be/4R-48JbOL4w

183 Vredesdemonstratie tegen wapenleveranties Oekraïne. Column Ab Gietelink

is er de eerste vredesdemonstratie in Nederland tegen de wapenleveranties in de Oekraïne oorlog. Op Zondag 19 februari 12.00 op de Dam met sprekers en een vredesmars. Ik zal een van de sprekers zijn. Vredesactivisten zijn welkom.

https://youtu.be/nbymf4igAic

182 Wat willen de diverse groepen in Oekraïne? Ab Gietelink in gesprek met Marie-Therese ter Haar.

Rusland-Oekraïne. We maken een laatste update van de situatie in Rusland, Oekraïne en de betwiste gebieden. We zijn op bezoek bij de Rusland Academie in Arnhem en praten met oprichter/ directeur Marie Therese ter Haar. Zij woonde de laatste 30 jaar half in Moskou en half in Nederland en schreef diverse boeken over Rusland.

https://youtu.be/CYpIcL4I08M

181 Het Wokisme bijt in haar eigen staart ! Ab Gietelink met UvA wetenschapper Laurens Buijs.

Laurens Buijs is sociaal wetenschapper diversiteit bij de UvA. Hij komt uit de ‘Woke’ maar trekt aan de bel over het groeiend dogmatisme. Hij was tevens tegenstander van de coronamaatregelen en vaccinatiedwang. Is de Universiteit van Amsterdam van het opstandige vrijplaats van kritische wetenschap verworden tot gestaald instituut van wokisme en politieke correct denken en censuur?

https://youtu.be/r4uQ7ffxYCg

180 Elon Musk: ”Alle Complottheorieën over Twitter blijken waar!’ Column Ab Gietelink

De Twitter staf voerde haar ‘censuur en moderatiebeleid’ in nauwe samenspraak en op aanwijzing van CIA, FBI, het Pentagon, de farmaceutische industrie en diverse overheidsorganen. Onderzoeksjournalist Matt Taibbi die toegang kreeg tot tienduizenden interne documenten presenteerde hierover tot zover 14 tweet-draden. Het einde is nog niet in zicht

https://youtu.be/wO7lzg0yeT0

179 Journalist Chemeris: Oekraine is een totalitaire staat!. Artikel Ab Gietelink

De Oekraïense journalist Volodymir Chemeris stelt dat het huidige Oekraïne ‘’alles weg heeft van een totalitaire staat’’. Westerse multinationals speculeren op grote schaal in Oekraïense landbouwgrond, onafhankelijke televisiestations zijn gesloten, politieke critici worden vervolgd en schendingen van mensenrechten zijn deel van het controlesysteem.

https://youtu.be/Gb2kcXcYYzk

178 Reconstructie: Rusland vroeg 7 jaar om uitvoering Minskakkoorden. Column Ab Gietelink

In de westerse media ‘framing’ viel Rusland op 24 februari 2022 zonder aanleiding en zonder reden Oekraïne plotseling binnen. Een reconstructie leert dat Rusland in een reeks van onderhandelingsrondes met Oekraïne, Duitsland en Frankrijk zeven jaar lang heeft geprobeerd de ondertekende Minsk akkoorden uitgevoerd te krijgen.

https://youtu.be/lohJPOrihOY

177 Coronaprotest, antiglobalisme & vredesactivisme breken Links-Rechts schema. Essay Ab Gietelink.

Vanaf de Franse revolutie verdelen we de politiek in links en rechts, in progressieven en conservatieven. In de 19e eeuw was links liberaal en in de 20e eeuw sociaaldemocratisch. In de 21e eeuw breken globalisme, lockdowmaatregelen en wapenwedloop het klassieke politieke spectrum open en tekenen het failliet van het politieke vertegenwoordigingssysteem.

https://youtu.be/2hV8j3YnkZw

176 Laat een referendum onder VN toezicht beslissen over territoriale claims. Column Ab Gietelink

De Verenigde Naties hebben geen juridische procedure waarmee bevolkingen van betwiste regio’s een hertekening van internationale grenzen kunnen verkrijgen. Het ontbreken van een dergelijke juridische optie is vaak de grondoorzaak voor het ontstaan van oorlogen, waaronder die in Oekraïne. Een referendum onder VN toezicht is het meest rechtvaardige instrument voor een vredesregeling

ttps://youtu.be/78JhM7ATe1M

175 Dissidente berichten uit Moskou. Ab Gietelink interviewt Sonja van den Ende

De Westers-Oekraïense mediaoorlog is in het westen alomtegenwoordig. Tijd voor het tegengeluid. Tijd om te gaan luisteren naar de andere kant van het gelijk. Sonja van den Ende. Ze is een Nederlandse freelance journalist in Moskou. Ze reisde tienmaal naar de nieuwe Russisch-Oekraïense regio’s Donetsk, Loegansk, Zaporizje en Cherson Ze bezocht Marioepol, Melitopol, Cherson, Donetsk, Loegansk en steden op de Krim. Hoe gaat het daar nu? En hoe gaat het leven in Rusland zelf?

ttps://youtu.be/8j9aJdD9nGM

174 Oekraïne glijdt af naar dictatuur. Column Ab Gietelink

Met de vervolging van Russisch-orthodoxe priesters lijkt Oekraïne de volgende stap te zetten in de vestiging van een dictatuur. Het land was voor de Russische invasie reeds autocratisch, corrupt, arm en verscheurd in een burgeroorlog. Sinds 24 februari hebben president Zelensky en de Oekraïense autoriteiten de politieke oppositie verboden, verscherpten het mediacensuurbeleid en voerden een vergaande militaire mobilisatieplicht in. De Oekraïense staat kenmerkt zich verder door scherpe inperking van godsdienstvrijheid, taaldiscriminatie, oorlogsmisdaden en executies van Russisch gezinde Oekraïners.

https://youtu.be/jMhyYW2PNpI

173 Mediafixatie op ‘grensoverschrijdend gedrag’ leidt tot schandpaalcultuur!. Column Ab Gietelink

Het NPO onderzoek naar ‘sociale veiligheid’’ en ‘grensoverschrijdend gedrag’ bij de publieke omroep naar aanleiding van de affaire van Nieuwkerk versterkt een publieke schandpaalcultuur. Deze ‘schandpaal terechtstellingen’, die ook de #metoo beweging en ‘woke’ acties kenmerken, is disproportioneel, onrechtvaardig en ongewenst.

https://youtu.be/1Sk2WYeJX2A

 

172 Mevr. Von der Leyen: U escaleert de oorlog ! Brief Ab Gietelink

Geachte mevrouw von der Leyen, U bent de dochter van de Christendemocraat Ernst Albrecht, minister-president van Neder-Saksen.

https://youtu.be/FUyBw9xdl1U

171 The Twitter Files tonen censuursystemen sociale media. Artikel Ab Gietelink

Het sociale mediabedrijf Twitter hanteerde jarenlang een systeem van censuurafspraken met name ten nadele van politiek rechts Amerika. Het wegmoffelen van berichten uit de laptop van Hunter Biden was daar onderdeel van. Nieuwe Twitter eigenaar Elon Musk stelde onderzoeksjournalist Matt Taibbi duizenden interne documenten ter beschikking, die inzicht geven in de ‘moderatie cultuur’ bij Twitter. Taibbi publiceert zijn conclusies in The Twitter Files.

https://youtu.be/vN839I_eplc

170 Europa vernietigt zichzelf! Ab Gietelink interviewt journalist Stan van Houcke.

Hoe de kantelende geopolitieke machtsverhoudingen te duiden? Hoe verandert de Oekraïne-oorlog de relaties met de VS, de EU, Rusland, China en het Midden-Oosten? Welke rol spelen de westerse media op dit globale schaakbord? Stan van Houcke. Een journalistiek icoon uit de jaren 60 Bekend geworden als kritisch radiojournalist tijdens de Krakersrellen in de jaren 80. Sindsdien een eigenzinnige journalistieke stem. Schreef diverse boeken. Een man die sinds de jaren 70 schrijft en bericht over de internationale politiek.

https://youtu.be/ueSwhqx4Zvg

169 Maak de digitale euro anoniem en niet programmeerbaar. Column Ab Gietelink

Bijna alle 2e Kamerfracties hebben scherpe kritiek op de invoering van de digitale euro. Bij de digitale euro krijgen alle burgers de kans een digitale rekening bij de centrale bank. Dat lijkt mooi, maar ook bij regeringspartijen is er grote zorg dat de digitale munt ‘niet anoniem en programmeerbaar’ wordt. Het plan om de Amerikaanse multinational Amazon het ontwerp te laten maken stuit ook bij eurogezinde partijen als Volt en D66 op scherpe kritiek.

https://youtu.be/NvNI_FnREX0

 

168 Topwetenschapper Sachs bekritiseert Oekraïneverhaal en herkomst coronavirus. Column Ab Gietelink

.Prof. Jeffrey Sachs verdient een standbeeld. Sachs heeft als hoogleraar economie aan de Columbia University in New York en topadviseur van diverse regeringen en VN organisaties een mondiale mainstream status. Dat belemmert hem niet ongemeen hard het Amerikaanse beleid in de Oekraïne oorlog aan te klagen. Hij werd daarnaast voorzitter van ‘The Lancet Covid 19 commissie’ en stelt onder meer dat een labfout de meest waarschijnlijke oorzaak was van de coronapandemie.

https://youtu.be/WoipsqWb58s

167 Beschadigde Arib was tevens voorzitter enquêtecommissie coronamaatregelen. Column Ab Gietelink

De commotie rond het onderzoek naar ‘grensoverschrijdend gedrag’ van oud Kamervoorzitter Arib begint een beschamende vertoning te worden. Het onderzoek lijkt een slang, die in naam van een politiek correcte moraal, in haar eigen staart bijt. Belangrijke vraag is daarbij of Arib haar voorzitterschap van de enquêtecommissie coronamaatregelen reden was voor deze beschadigingsactie.

https://youtu.be/tzgBcS7rYYY

166 Maak niet het voetbal en cultuur tot instrument van embargo en oorlog! Column Ab Gietelink

Qatar is het gastland van het wereldkampioenschap voetbal. Voetbal is geen bijzaak. Het is een hoofdzaak. Na een eeuw van Europees kolonialisme en vernietigende wereldoorlogen had Europa een vervanger voor haar imperialisme en nationalisme gevonden. Voetbal. Voetbal, de Olympische spelen en internationale sportwedstrijden namen de plaats in van de oorlog.

https://youtu.be/bH5MkscgzYY

165 Ruslandkenner ter Haar:”Referendacijfers in Russisch-Oekraine realistisch!” Ab Gietelink vraagt

Marie Therese ter Haar. Zij is directeur van de Rusland en Oost Europa Academie. Zij woonde tussen 1984 en 2020 gedeeltelijk in Moskou en hier. Zij reist geregeld naar Lviv en helpt Oekraïne vluchtelingen en komt op voor beide volkeren. Ze schreef diverse boeken over Rusland, Oekraïne en de Sovjet-Unie.

https://youtu.be/Pxc1oesQbro

164 Hoe Vrede met Rusland te realiseren? 7 Voorstellen. Column Ab Gietelink

Hoe zou Vrede met Rusland eruit moeten zien? Ik ga 7 voorstellen met U doornemen, die wat mij betreft het inhoudelijk fundament van een langzaam ontwakende vredesbeweging in de westerse wereld zouden moeten zijn.

https://youtu.be/OtmA6oroGWQ

163 Media voert propagandaoorlog tegen satan Poetin. Ab Gietelink interviewt Prof. Cees Hamelink

De media heeft haar kritische distantie ten opzichte van de westerse machten verloren. Zij is massaal anti-Russisch en pro-Oekraïens. Ze selecteert, kleurt en manipuleert de werkelijkheid en wordt steeds meer tot oorlog legitimerend propaganda instrument. Welke ideologische misvattingen en structuren spelen een rol? Wat ging er fout bij de critici en wat ging er fout bij de links progressieve kritische beweging?

https://youtu.be/bp7cWVTxctk

162 Elon Musk wil Vrijheid op Twitter en Vrede met Rusland ! Column Ab Gietelink

Multimiljardair Elon Musk speelt een eigenzinnige rol in de Oekraïne oorlog. Hij gaf het land gratis toegang tot zijn satellietnetwerk Starlink, maar presenteerde tot afgrijzen van Oekraïne en het Westen eveneens een ‘Vredesplan’ waarbij hij pleit voor referenda onder VN toezicht in de 4 betwiste regio’s. Bovendien nam hij eind oktober het machtige sociale medianetwerk Twitter over en beloofde forse vergroting van de vrijheid van meningsuiting

https://youtu.be/nLJPVisYZDs

161 Vermeend antisemitisme David Icke overschaduwt vredesdemonstratie. Column Ab Gietelink

De vredesdemonstratie van zes november in Amsterdam dreigt in de media overschaduwd te worden doordat spreker David Icke wordt beschuldigd van antisemitisme. Politiek en media onderzoeken mogelijkheden om hem het spreken onmogelijk te maken.

https://youtu.be/ehqpbCn6-g8

 160 Premier Rutte is NLoorlogshitser nummer 1. Brief van Ab Gietelink

Geachte heer Rutte, ‘’Die oorlog daar is de onze, daar moeten we het over eens worden’’ stelde u op 17 juni na een NAVO bijeenkomst. Laat ik u direct uit de droom helpen. Daar gaan wij het nooit over eens worden. De NAVO en EU hebben met steun van de media deze oorlog naar zich toe getrokken, maar daarmee is het niet de oorlog van het Nederlandse of het Europese volk. U bent in Nederland oorlogshitser nummer 1. De vraag is hoelang het volk nog met U mee marcheert en wanneer het wakker wordt.

https://www.youtube.com/watch?v=pHRW6wl0GII

159 De Slag om Oekraïne. Ab Gietelink interviewt Prof. Kees van der Pijl

We gaan de Stand van zaken in Oekraïne en de wereld doornemen. Kees van der Pijl, oud hoogleraar internationale betrekkingen is hier met nieuwe informatie en inzichten

https://youtu.be/VoB0qVPtiiE

158 Manifest Stop de wapenleveranties, sancties en laat referenda beslissen ! Tekst Ab Gietelink

Europa acht de oorlog noodzakelijk. De Europese parlementen gaven staande ovaties aan de president die op al hun schermen mocht aankondigen een bittere oorlog tot de laatste man te zullen vechten. Hij was niet de paus, die voor Vrede bad of Gorbatsjov die de Vrede bracht. Hij was een acteur, die de rol koos van Winston Churchill en klaar was het bloed van miljoenen te laten vloeien. In een machtig koor klonk de roep uit de parlementen van Europa: ‘’Geef ze wapens, Geef ze wapens”.

https://youtu.be/3AIZZOeTatM

157 Brief aan vicepremier Kaag. D66 vernietigt haar eigen erfgoed. Brief Ab Gietelink

D66 ging van democratische basispartij naar legitimatiemachine van een door veiligheidsparanoia gedreven autocratische controletaak.

https://youtu.be/WnV5C3Gl93g

 156 Oekraïne, Rusland en het Westen zitten in zelfvernietigende spiraal. Column Ab Gietelink

Het Westen, Oekraïne en Rusland zitten in een zelfvernietigende spiraal. In reactie op de referenda en formele annexatie van de 4 Russisch-Oekraïense regio’s kreeg Oekraïne geavanceerde Amerikaanse wapens om gebieden te heroveren. Het is de hoogste tijd dat de Oekraïense regering en haar Westerse partners met Rusland kiezen voor de onderhandelingstafel.

https://youtu.be/4PAPFlJZHJA

 155 Troonrede. Waarom de Regering Nederland in een destructieve spiraal brengt? Column Ab Gietelink

Majesteit, Uw regering brengt Nederland in een destructieve spiraal en is onvermogend om te doen wat noodzakelijk is. Waar is in Nederland het inhoudelijk debat over de cruciale keuzes? Uw regering mankeert visie, trekt de aanzwellende crisis zelf over zich heen en steunt nog op 20% van uw volk. Uw volk wil dat uw regering op zo kort mogelijk termijn haar ontslag indient.

https://youtu.be/kevbhJB7RnQ

154 Crisis of hoe Nederland kiest voor een zelfvernietigende spiraal. Column Ab Gietelink

De aanzwellende economische crisis is grotendeels het gevolg van de coronalockdowns en de sanctieoorlog tegen Rusland. De Nederlandse bevolking betaalt dat beleid met de zwaarste economische crisis sinds de jaren ‘80.

https://youtu.be/yX2MsNH_0y8

153 Wil de meerderheid in de Referenda-gebieden bij Rusland? Column Ab Gietelink

In de Volksrepublieken Donetsk en Loegansk en de regio’s Zapororizje en Cherson werden referenda gehouden. Volgens de regionale autoriteiten stemde een grote meerderheid voor aansluiting bij de Russische federatie. De Westerse en Oekraïense politiek en media spreken over ‘schijnreferenda’ en verwerpen de uitslag. Hoe verliep het referendum precies en hoe beoordelen we de tegengestelde nieuwsvoorziening uit beide kampen?

https://youtu.be/Lcktlxhu99Y

152 Nordstream. Wie pleegde de terreuraanslag en waarom? Wat zijn de gevolgen ? Column Ab Gietelink

Waarom Amerika de enige is die het motief, de middelen, de traditie en de geopolitieke positie heeft voor een dergelijk aanslag. Waarom de aanslag zeer nadelige gevolgen heeft voor zowel Rusland als Europa.

https://youtu.be/1_EPn5oY30Q

151 Hoe had Gorbatsjov als Westers leider de Oekraïnecrisis opgelost ? Column Ab Gietelink

Zijn enthousiaste humanisme en visionaire blik tilden Michael Gorbatsjov moreel ver uit boven zijn westerse collegae en maakte hem tot een van de iconen van de 20e eeuw. Met Michael Gorbatsjov sterven de laatste resten van hoop op ‘het gemeenschappelijke Europese huis’. Het continent treed een tijdperk van nieuwe koude oorlog met Rusland binnen.

https://youtu.be/ycMOb1USZLk

150 Alternatieven voor het Stikstofbeleid. Ab Gietelink interviewt Prof. Johan Sanders.

De overheid stelt dat Nederland een groot stikstofprobleem heeft en dat halvering van de veestapel en het boerenbedrijf daarvoor de oplossing is. De boeren zijn in opstand gekomen en krijgen veel steun. Kan het stikstofprobleem niet beter opgelost worden met technische innovaties? Wat zijn de mogelijkheden van veevoer, stalvloeren en andere innovaties? Prof. Johan Sanders is emeritus hoogleraar biobased economy aan de landbouwuniversiteit van Wageningen.

https://youtu.be/P0rFKkofCHs

149 Het Stikstofdebat in 25 Kernbegrippen en namen ! Woordenlijst door Ab Gietelink

ter verduidelijking van het soms onduidelijke stikstofdebat behandel ik hier voor U een woordenlijst met de belangrijkste 25 namen en kernbegrippen.

https://youtu.be/QIMVr8l848M

 

 1. 5G schept gezondheidsrisico’s en surveillancestaat. Ab Gietelink interviewt Sylvia Slegers

5G. Wat brengt deze revolutie en waarom zouden we die moeten willen? Wat gebeurd er in Smartcities? Wat zijn de gezondheidseffecten op dieren, planten en mensen? Is er relatie tussen 5G straling en de spreiding van het Coronavirus? Onderzoeksjournaliste Sylvia Slegers schreef 12 artikelen over 5G voor De Andere Krant en presenteerde die in haar boek.

https://youtu.be/rUq6HufklC4

147 Van Bioboer naar LabVoedsel ? Ab Gietelink interviewt Elze van Hamelen

Staan we aan de vooravond van een voedseltransitie? Gaan we van bioboeren naar voedselfabrieken? Met insecten als proteïne maaltijd? Wat zijn de gezondheidsrisico’s van cellulair voedsel ? Onderzoeksjournalist Elze van Hamelen werkte als duurzaamheidsconsulent voor biotech bedrijven. Zij schreef voor De Andere Krant diverse artikelen over voedseltransitie en gezondheid.

https://youtu.be/_b8uomKFgUI

146 Blckbx oprichter en maker Flavio Pasquino over alternatieve media. Ab Gietelink interviewt

Flavio Pasquino (Blckbx) werkte in de MSM werd wielrenner en maakte wielerreportages, Hij engageerde zich kritisch in de Coronacrisis. Hij richtte het succesvolle nieuwskanaal Blckbx op en maakte het tot hoeksteen van de alternatieve media. Wat denkt hij over de stand van de media en de plaats van de alternatieven?

https://youtu.be/ynIjf33I230

145 Novorossiya of hoe Oekraïne op te delen? Column Ab Gietelink

Waar liggen de nieuwe grenzen in de Oekraïne oorlog? Is niet de oplossing een opdeling van Oekraïne in een Europees gezind en Russisch gezind deel? Hoe ver reikt de ambitie van de Russen om oude Russischtalige gebieden in Oost Oekraïne te hernemen en waar liggen die oude grenzen? We onderzoeken de geschiedenis en bekijken kaarten van het gebied. We ontdekken het fenomeen Novorossiya (Nieuw Rusland). Wat is Novorossiya en waar liggen haar grenzen?

https://youtu.be/yHBW1HFvL2M

144.Stikstofprobleem is goed op te lossen ! Ab Gietelink interviewt Prof.Han Lindeboom.

De overheid stelt dat Nederland een groot stikstofprobleem heeft en dat diep ingrijpen in de Nederlandse landbouw onvermijdelijk is. De boeren zijn met harde acties massaal in opstand gekomen. Hoe zien de stikstofplannen van de overheid eruit en wat zijn de alternatieven? Prof. Han Lindeboom is emeritus hoogleraar ecologie en waterbeheer aan de landbouwuniversiteit van Wageningen. Hij heeft met collegae de ‘Focusgroep Stikstof’ opgericht. Zij geven scherpe kritiek en formuleren een alternatief. 

https://youtu.be/GQE7zFqCugE

143 Rusland is positief over haar toekomst. Ab Gietelink interviewt zakenman Peter van Stigt

Peter van Stigt, ondernemer en econoom,  komt al decennia als zakenman in Rusland. De westerse sancties treffen niet alleen Russische bedrijven, maar ook Nederlandse ondernemers. Welke problemen ontmoeten zij bij handel met Rusland? Hoe is de situatie nu en wat is er te verwachten? Hoe moeten we dat geopolitiek beoordelen?

https://youtu.be/aGzbNJ4JjL4

142 Hoe het Russisch denken te begrijpen? 142 Ab Gietelink met Prof. Evert van der Zweerde

Prof. Evert van der Zweerde is hoogleraar filosofie aan de Universiteit van Nijmegen Hij publiceert binnenkort het boek ‘Russische politieke filosofie’ Hoe Socialisme en marxisme in Rusland te begrijpen? Wat zijn de kenmerken van het Russisch anarchisme ? Hoe de Christelijke filosofie in haar orthodoxe traditie te begrijpen? Hoe het Europese en Russisch liberalisme te onderscheiden? En natuurlijk reflecteert van der Zweerde over het actuele conflict in Oekraïne Een stevig college, maar leerzaam in deze crisis.

https://youtu.be/qzyQ7z2mORU

 

141 De Tragedie van Evropa. Deel 2: De broedertwist van Vladimir en Volodymir. Vertelling Ab Gietelink

Laat me U vertellen over de tragedie van Evropa. Laat me U vertellen over de broedertwist tussen Vladimir en Volodymir  Er was eens een historische vestingstad met een muur en een gracht. Boven de zuidelijke stadspoort was haar naam gegraveerd ’Evropa’. Buiten de oude stadskern had de gemeente Mundo in de laatste eeuw een paar nieuwe volkswijken gebouwd. De stad was omgeven door vruchtbare landbouwgrond, bossen en grote meren.

https://youtu.be/-lupn5d_NEA

140 De Tragedie van Evropa, een sprookje. 1e Deel. Vertelling Ab Gietelink

Er was eens een historische vestingstad met een muur en een gracht. Boven de zuidelijke stadspoort was haar naam uitgebeiteld ’Evropa’. Buiten de oude stadskern had men in de latste eeuw een paar nieuwe volkswijken gebouwd. De stad was omgeven door vruchtbare landbouwgrond, bossen en grote meren. In de archieven stond de gemeente beschreven als: Mundo. De vestingstad was gebouwd rond het kerkplein. De naam van de stad was in de gevel van het oude Raadhuis gegraveerd.

https://youtu.be/RfGYfwSncio

139 BRICS landen dagen Westerse dominantie uit.

Column Ab GietelinkIn de nieuwe wereldorde ontwikkelt zich een nieuwe tegenstelling tussen de dominante westerse wereld en de opkomende BRICS grootmachten. BRICS staat voor Brazilië, Rusland, India, China en South-Africa.

https://youtu.be/1a8Nu6o6yTQ

138 Amsterdam wil verbanning van Wallen-prostitutie en introductie van wietpas. Column Ab Gietelink

Het hart van Amsterdam ontwikkelt zich tot speeltuin van de nieuwe surveillancestaat. Het stadscentrum is steeds meer het domein van verbodsregelingen, camera’s en toezichthouders. Het gemeentebestuur heeft het groeiend toerisme tot object van controlezucht gemaakt. Zij werkt aan verplaatsing van de prostitutie in de fameuze Red Light District naar een ‘Eroscentrum’ in de periferie van de stad. Het nieuwste plan van burgemeester Halsema is een ‘wietpas’ voor coffeeshops om buitenlandse drugstoeristen de toegang te kunnen ontzeggen.

https://youtu.be/TlDL4pgT7dI 

137 Nederland stelt sanctieoorlog Rusland boven energiebelang eigen bevolking. Column Ab Gietelink

Het Nederlandse Gasterra weigerde een Roebelrekening te openen bij de Russische Gazprombank en werd daarom op 31 Mei afgesloten. Het bedrijf verwijst naar de Europese sanctieregeling, Ondertussen betalen de grote gasbedrijven uit Duitsland, Frankijk en Italië in Roebels en ontvangen gas.

https://youtu.be/8KALLdVR9fI

136 Hoe oordeelt SP over Referenda en Oekraïne oorlog? Ab Gietelink met 2e Kamerlid Jasper van Dijk.

Hoe ziet het Programma Buitenland van de Socialistische Partij eruit? Hoe zien Zij de toekomst van Europa en de Euro? Hoe staan ze tegenover wapenleveranties en de westerse sanctieoorlog tegen Rusland?

https://youtu.be/5Wtvo2BPjWY

 1. Voorheen kritisch Argos Medialogica nu propaganda van politie. Open brief Ab Gietelink

Open brief aan VPRO/Human ‘’Voorheen kritisch VPRO/Human verwordt tot propaganda instrument van het politieapparaat’’. Over het VN rapport van Nils Melzer in relatie met het politiegeweld in Amsterdam en Den Haag

https://youtu.be/GPhHL-5NISw

134 Meneer Rutte, Stop wapens en sancties! Tijd voor opsplitsing van Oekraine! Brief Ab Gietelink

Open brief aan de Nederlandse Regering. Geachte heer Rutte, “Maar worden we niet een oorlog ingerommeld, die niet perse de onze is?’’ vroeg een journalist op de persconferentie van 17 Juni vlak na de NAVO top in Madrid. Zelfs de media, die U in crisistijd altijd trouw volgen beginnen nu te sputteren.

https://youtu.be/OSNOHXs9PZk

133 De wereldeconomie sinds 1944 en hoe nu verder? Ab Gietelink interviewt Sander Boon

We behandelen de economische geschiedenis sinds de 2e Wereldoorlog Wat zijn Euro-dollars ? Hoe moeten we de schulden economie begrijpen? Wat was het gevolg van de corona lockdowns in de wereldeconomie? Wat zijn de gevolgen van de westerse sanctieoorlog tegen Rusland? Wat zijn de contouren van een nieuwe wereldorde? Sander Boon is auteur en politicoloog.

https://youtu.be/4qd0g35iw7Q

132 Westers mediacomplex selecteert, kleurt en manipuleert informatie. Analyse Ab Gietelink

Het machtige westerse mediacomplex heeft zich in navolging van de westerse politiek sinds 2014 en zeker na de Russische invasie van 2022 bijna geheel tegen Rusland gekeerd. Westerse media selecteert, kleurt en manipuleert haar informatie  Als Oekraïne een oorlog heeft gewonnen, dan is het de propagandaoorlog.

https://youtu.be/I3PcGvPETe0

131 Wat willen de inwoners van Oost Oekraine? Ab Gietelink zoomt met reporter Sonja van den Ende

De mainstream media leunt zwaar op informatie van de Oekraïense regering in Kiev. Hoeveel journalisten zijn er daadwerkelijk in de Donbas en Marioepol geweest en welke indrukken kregen ze daar? Journalist Sonja van den Ende reisde vanaf half Maart in vijf verschillende reizen ‘embedded’ naar Zuid-Oekraïne en de Donbas, waar zij de afgelopen maanden het zwaar beschadigde Marioepol bezocht. Van den Ende bekritiseerde in de Syrische oorlog reeds de ‘framing’ van de westerse media.

 https://youtu.bewMJfZ78cSN0

130 Crisis in onze economie Waarom en Hoe? Wat te doen? Ab Gietelink en Eric Mecking

Staan we aan het begin van een mondiale crisis? Welke rol spelen geld en schuld? Wat is het effect van de enorme geldschepping? Wat gaan de aandelenmarkten doen? Wat is de verwachting over de huizenprijzen? Hoe ontwikkelden leidende landen in de mondiale globaliseringswereld zich de afgelopen eeuwen?

https://youtu.be/hMIP1M6coKk

129 Brief aan Zelensky. NL Referendumvoorstel: Stop bewapening en sanctieoorlog. Column Ab Gietelink

U heeft in uw leven iets onvoorstelbaars gedaan. U heeft de opdracht van uw personage in uw televisieserie ‘De Dienaar van het Volk’ gerealiseerd en werd daadwerkelijk president van Oekraïne. Maar wat was het gevolg? U zou de Oligarchen op hun plaats zetten, Vrede met de Russen sluiten en de Donbas oorlog beëindigen. Uw programma is jammerlijk mislukt, meneer Zelensky. Het is niet alleen mislukt, het is verworden tot een gruwelijk bloedbad.

https://youtu.be/uvf44E9VFU4

 

128 Het Int. Strafhof is eenzijdig Westers/Oekraïens en moet worden afgeschaft. Column Ab Gietelink

Het Internationaal Strafhof (ICC) uit Den Haag is begonnen met de vervolging van tachtig Russen van ‘het hoogste niveau’ voor het plegen van oorlogsmisdrijven in Oekraïne. Door haar eenzijdige keuze gedraagt het Hof zich als Westers en Oekraïens politiek instrument. Die cynische praktijk staat lijnrecht tegenover de doelstellingen van de eerste Haagse vredesconferentie in 1899.

https://youtu.be/XnQAO6IKDss

127 Westerse sanctieoorlog leidt tot voedselcrisis. Column Ab Gietelink.

Westerse politici en media beschuldigen Rusland van chantage met voedsel en diefstal. Maar bestaat er nog hoor en wederhoor of is de De Westerse persbureaus en media verworden tot het propagandakanaal van het Oekraïense ministerie van Informatie? Wat zeggen de Russische persbureaus eigenlijk? Rusland ontkent en verwijst naar de negatieve effecten van de westerse sanctieoorlog.

https://youtu.be/WxcYbOFy6xg

126 Zelensky verbood 11 partijen en liet oppositieleider Medvedchuk opsluiten. Column Ab Gietelink

President Zelensky heeft 11 politieke partijen met parlementaire vertegenwoordiging laten verbieden. Het Russisch gezinde ‘Oppositieplatform-Voor leven’ is daarvan, met 43 zetels in het Oekraïense parlement, de grootste. Oppositieplatform pleit voor een onafhankelijk Oekraïne via goede relaties met Rusland, maar veroordeelde de Russische invasie.(2) Haar politiek leider Victor Medvedchuk is door de geheime dienst SBU gevangen gezet.

https://youtu.be/OTJr82mB1t0

 

125 NAVO expansie met Finland en Zweden verhoogt nucleaire dreiging. Column Ab Gietelink.

Er zijn samengevat twee clusters van redenen die Rusland opgeeft voor haar invasie in Oekraïne. Enerzijds de NAVO expansie sinds 1999 Oostwaarts, richting Oekraïne, het installeren van geavanceerde Amerikaanse wapensystemen en biowar labs aan de Russische Zuidgrens. Anderzijds de nu 8 jaar durende Donbas burgeroorlog in Donetsk en Loegansk, waarin 14.000 mensen zijn gedood, grotendeels Russischtalige burgers als gevolg van Oekraïense bombardementen.

https://youtu.be/yef4ehc-aN4

124 Voert Rusland in Oost-Oekraïne een bevrijdingsoorlog? Column Ab Gietelink.

Westerse media verspreiden het beeld dat Rusland in Oost-Oekraïne geen steun bij de lokale bevolking zou hebben voor haar invasie. Maar de Donbas republieken Donetsk en Loegansk, evenals de bezette aangrenzende districten zijn overwegend Russisch sprekend en gezind. Rusland claimt in die regio’s een bevrijdingsoorlog te voeren. Het westen en Oekraïne wijzen iedere suggestie voor een referendum over hertekening van de internationale grenzen bij voorbaat van de hand.

https://www.youtube.com/watch?v=B_O_J4FkyiM

123 De Sanctieoorlog faalt. De EU bevolking betaalt. Ab Gietelink met Frank Knopers

Wat zijn de financieel -economische consequenties van de Oekraïne oorlog? Wat is de positie van de Roebel, Euro en Dollar? Werkt de sanctieoorlog tegen Rusland? Of ontploffen de maatregelen in het gezicht van Europa? Valt de petrodollar? Welke rol spelen China, India en Saoedi-Arabië in de toekomst? Frank Knopers van Geotrendlines werkt in het financieel management. Hij analyseert aandelenmarkten, het goud en geldsysteem en duid van daaruit de geopolitieke ontwikkelingen. Hij was tot 2019 redacteur van Marketupdate en richtte samen met Sander Boon en Eric Mecking Geotrendlines op.

https://youtu.be/ZSCIV83NC0A

122 Militaire dienstplicht bij Corona en Oekraïne is aanval op Burgerrechten. Column Ab Gietelink

Laat ik mijn persoonlijke mening geven. Militaire dienstplicht is niet alleen een inperking van burgerlijke gronderechten het is principieel de meest vergaande schending van fundamentele mensenrechten. Het leven van Jonge mensen kan gedwongen worden opgeofferd door politiek leidende klassen, die dat definiëren als het ‘algemeen belang’. Hun algemeen belang is het resultaat van hun vijandsbeeld en geopolitieke manoeuvres. Zij nemen het recht het leven van Uw kinderen, kleinkinderen of Uzelf daarvoor op te offeren.

https://youtu.be/EualDxSQHOQ

121 Integrale Televisierede: Poetin 24 Febr. 2022 met inleiding door voorlezer Ab Gietelink.

De Russische president Poetin hield op 24 Februari 2022 op de dag van de inval in Oekraïne een televisietoespraak op de Russische televisie van ruim een half uur, waarin hij het Russische volk en de wereld uitleg geeft. De westerse media besteedden daar nauwelijks aandacht aan en presenteerden hun eigen eenzijdig gekleurde interpretatie. In de verslaggeving van de oorlog kiest de westerse media grotendeels het perspectief van Oekraïne op basis van informatie uit Oekraïne. Maar wat zegt de andere kant? Wat zegt en hoe denkt de nieuwe vijand van het westen?

https://youtu.be/xEUqdOmLFYY

 1. Herstelt Elon Musk met Twitter de Vrijheid van Meningsuiting op sociale media? door Ab Gietelink

De rijkste man op aarde Elon Musk, eigenaar van Tesla en SpaceX, koopt het sociale medianetwerk Twitter. Hij heeft ambities. ‘Ik heb geïnvesteerd in Twitter omdat ik geloof in zijn potentieel om hét wereldwijde platform voor de vrijheid van meningsuiting te worden’. Kan Musk via Twitter de trend van steeds verdere inperkingen van de vrijheid van meningsuiting keren? En krijgen Trump, maar ook de onlangs gecensureerde PPV leider Geert Wilders hun accounts terug?

https://youtu.be/fNUiHkuxD_0

 1. Westen miskent zelfbeschikkingsrecht van de Krim. Opinieartikel Ab Gietelink

In het NRC Handelsblad van 22 Juli 2015 publiceerde ik een jaar na de Maidanrevolte/ Staatsgreep en de onafhankelijkheidsverklaringen van de Krim, Donetsk en Loegansk een artikel met de titel ‘Westen miskent zelfbeschikkingsrecht van de Krim’. Het krijgt in de actuele mediaoorlog over Oekraïne en de gebiedsclaims in de Donbas nieuwe actualiteit. Daarom zal ik het straks op dit kanaal aan U presenteren.

https://youtu.be/b4M27Uv6gXk

 1. Dissidente reflecties over Rusland, Oekraïne en het Westen. Ab Gietelink met Prof. René ten Bos

Dissidente reflecties over Rusland, Oekraïne en het Westen Ab Gietelink interviewt hoogleraar Filosofie aan de Universiteit van Nijmegen en ex denker des Vaderlands René ten Bos. Hij behandelt de volgende onderwerpen± 1. Zijn bezoeken aan Rusland. 2. Poetin 3. Propaganda 4. Vijandsbeelden. 5. Dubbele interventiemoraal 6. Amerika vs. Rusland 7. NATO en de verzwakking van de soevereine Staat 8. Kenmerken van een revolutie. Over de Maidanrevolte. 9. Geopolitieke toekomst van Rusland en de wereld

https://youtu.be/4bn3V2LWe5g

 

 1. Feiten in Oekraïne waar de Mainstream Media over zwijgt. Ab Gietelink met Prof. Kees vd. Pijl

Op 21 April 2022 maakten we in een interview met Prof. Kees van der Pijl, oud Hoogleraar politiek Internationale relaties, de balans op over de Oekraïne-oorlog. Wat is de rol van de NAVO en wie betaald de leveranties? Wat is de toekomst van de petrodollar? Voeren de Russen in Marioepol en de Donbas een bevrijdingsoorlog? Is de oligarch Kolomoyskyi de patroon van Zelensky? Wat doen die Amerikaanse bio Labs in Oekraïne? En hoe ziet de toekomst van Oekraïne eruit?ijn feiten en perspectieven, die we in de Mainstream Media niet tegen komen? .

https://youtu.be/MNOGy1fEkRk

116 Regering Scholz streeft naar Duitse herbewapening en vaccinatieplicht. Column Ab Gietelink

De nieuwe bondskanselier Olaf Scholz (SPD) is het gezicht van een historische breuk in de Duitse politiek. De naoorlogse op dialoog gerichte ‘Ostpolitik’ is sinds de Oekraïne oorlog vervangen door een nieuwe ‘Koude Oorlog’ met Rusland. Binnenlands streeft de regering Scholz naar vaccinatieplicht in Duitsland. Het beleid kenmerkt zich door een groeiende machtsconcentratie van de Duitse Staat ten koste van de klassieke burgerrechten van haar inwoners.

https://youtu.be/xROyQ3ZuXDY

115 Open Brief aan President Zelenski. Auteur Ab Gietelink

Geachte Volodymyr Zelenski, Uw optreden voor de Nederlands 2e Kamer op 31 Maart werd afgesloten met een staande ovatie. De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra vond uw redevoering ‘buitengewoon indrukwekkend’. Hij sprak zijn bewondering uit dat ‘de Oekraïense regering en bevolking bereid zijn om letterlijk alles op het spel te zetten om hun land te verdedigen’. U toont zich in uw speech inderdaad de president, die om wapens vraagt en bereid is de oorlog te voeren. Maar wil het verdeelde Oekraïense volk die oorlog met Rusland ook voeren? Of vraagt ze van haar president dat hij het Russisch vredesaanbod aanneemt?

https://youtu.be/R4GSBO_3Hnw

114 Hans Siepel: Klokkenluider over de Nederlandse bestuurscultuur. Ab Gietelink interviewt.

Oud topambtenaar Hans Siepel begon als PR voorlichter bij Groen Links en was daarna woordvoerder voor diverse bewindslieden. Hij werd plaatsvervangend directeur Binnenlandse zaken. Hij was te kritisch en werd gedwongen tot vertrek. Hij werd auteur en schreef 15 diverse boeken naast artikelen in diverse media Enerzijds over religie, mystiek en het geestelijk leven. Anderzijds over communicatiestrategie en openbaar bestuur

https://youtu.be/KEdqYVteArc

113 Hoe zou Jezus van Nazareth oordelen over Coronacrisis en Oekraïneoorlog? Paascolumn Ab Gietelink

Met Pasen herdenken de Christenen de kruisiging en wederopstanding van de ‘zoon van God’ en de niet-religieuzen het levensverhaal van de meest invloedrijke mens uit de wereldgeschiedenis. Wie was Jezus van Nazareth en wat zou zijn boodschap zijn in onze tijd van Coronacrisis en Oekraïne oorlog?

https://youtu.be/JW-CCt4-pck

 

112 Nederlandse internetproviders censureren Russische zenders van RT. Column Ab Gietelink.

De internet en kabelkanalen van de Russische nieuwszenders RT en Sputnik zijn sinds dinsdag 8 maart geblokkeerd. De censuur is het gevolg van de EU sancties, maar werd in Nederland vrijwillig uitgevoerd door de Nederlandse internetproviders VodafoneZiggo, T-Mobile en KPN. Met het verbod is een nieuwe stap gemaakt in de groeiende censuur van het internet.

https://youtu.be/Y2xUIgobY60

 

111 Wat wil Poetin? Wat zegt het Russisch persbureau TASS ? Column Ab Gietelink

Een reconstructie van het Russisch perspectief op de Oekraïne oorlog. Er gaan in de westerse media veel ongefundeerde suggesties rond, maar wat zegt de Russische Staat zelf over haar doelstellingen met de ‘speciale militaire operatie in Oekraïne’? Een reconstructie op basis van persberichten van het Russisch persbureau Tass.

https://youtu.be/xXTKvO5CfbM

110 Interview met de Russische Ambassadeur in Nederland Aleksander Sjoelgin door Ab Gietelink 

We zijn in de Russische Ambassade voor een exclusief interview met de heer Shulgin, de Russische ambassadeur in Nederland. Geen misverstand. Ik ben een scherp tegenstander van de Russische invasie in Oekraïne, zoals ik mijn leven lang militaire invasies bekritiseerde.  Maar ik acht het ook cruciaal de dialoog met Rusland te voeren en te luisteren naar de argumenten van de andere kant.

https://youtu.be/auBrkcn5QGQ

 

109 Docu ‘Ukraine on Fire’ over Maidanrevolutie geeft oorzaak Oekraïne oorlog. Column Ab Gietelink

De controversiële documentaire ‘Ukraine on Fire’ wordt door YouTube gecensureerd, maar is via diverse URLs toch nog  te zien. ‘Ukraine on fire’, van de Amerikaanse speelfilm regisseur Oliver Stone, handelt niet over de Oekraïne oorlog van 2022, maar onderzoekt het startpunt daarvan, de Maidanrevolte van 2014.

https://youtu.be/Sgkw1YUSqeU

108 Wat deden wij fout? Welke vredesvoorwaarden voor Oekraïne Column Ab Gietelink

Europa is Rusland kwijt geraakt. Europa heeft Rusland steeds weer geweigerd en uitgestoten. Onze media heeft hen jarenlang belasterd en gediskwalificeerd. Rusland en haar president Poetin kregen van alles de schuld.

https://youtu.be/ncXUSfXL8x0

 

107 Open brief aan de Rechtbank Den Haag inzake arrestatie Willem Engel. Brief van Ab Gietelink

Met verbijstering en grote zorg zijn wij getuige geweest van de arrestatie van Willem Engel. Engel werd op verkiezingsdag, 16 Maart gearresteerd en voor 14 dagen in een isoleercel opgesloten. Velen ervaren dat als de volgende klap in het gezicht van de ‘Vrijheid van meningsuiting’.

https://youtu.be/KlgRSuMLkSg

106 Integrale televisietoespraak Poetin 21-02-2022. In Nederlands voorgelezen door Ab Gietelink 

https://odysee.com/@Alternatief.tv:f/speech_odysee:e

 (Link Integrale televisietoespraak Poetin) De Russische president Poetin hield op 21 Februari 2022 een televisietoespraak van ruim een uur, waarin hij namens de Russische staat een analyse maakt van het Oekraïne conflict, de geschiedenis van de Sovjet-Unie en de relatie met de NATO. Wat zegt de andere kant eigenlijk? Wat zegt en hoe denkt de nieuwe vijand van het westen?

(Alleen de introductie)

https://www.youtube.com/watch?v=Ys8tsIzThic

105 Vrede komt pas als het Westen Oekraïne aanzet tot rechtvaardig compromis. Column Ab Gietelink

Europa zoekt tot zover geen Vrede in Oekraïne. Europa escaleert. Europa riep niet op tot overleg en compromis, maar schreeuwde om wapens. De NAVO is een militaire reus vergeleken met het Russische beertje. Maar het beertje vecht voor haar eigen grondgebied en volk en dat is existentieel.

https://youtu.be/Qr3V3QjH83c

 

104 Hart voor Vrijheid Amsterdam, Corona kritisch. Antiautoritair en Links. Ab Gietelink interviewt.

Hart voor Vrijheid Amsterdam doet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen . De partij is Corona kritisch. Antiautoritair en Links. Het programma begint met het Wappielied van HVVA lid Cato Fluitsma.

https://youtu.be/eyfvJf7yDxY

 

103 Wat zijn de oorzaken van de Oekraïne oorlog? Ab Gietelink interviewt Marie-Therese ter Haar.

Marie Therese ter Haar. Zij is directeur van de Rusland Academie. Zij woont het halve jaar in Moskou en schreef diverse boeken over Rusland.

https://youtu.be/H1Jv8eEaje8

 102 Stop de Navo expansie. Stop de EU Embargo’s. Een Pacifistisch Manifest I Ab Gietelink

Geachte politici en beleidsmakers in media en wetenschap, Hierbij zou ik graag wat kritische vragen stellen bij het perspectief dat U kiest in de Oekraïne crisis. Maakt U zich geen zorgen. Ik veroordeel de Russische inval in de soevereine republiek Oekraïne Maar waarom was het nodig om de NAVO sinds 1989 uit te breiden en 1000 km Oostwaarts op te laten rukken?

https://youtu.be/Sz-IQ5weBlk

 

101 Viroscience Lab van Erasmus MC wil nieuw ‘’hoog risico’’ Lab in Rotterdam I Ab Gietelink

Het Viroscience Lab van het Erasmus MC werkt in samenwerking met de GGD en het Rotterdamse gemeentebestuur aan een nieuw ‘’hoog risico’’ Laboratorium voor virusonderzoek in de Rijnmond. Viroscience geeft in een toelichting aan de Rotterdamse raadscommissie Veiligheid en Bestuur toe zich al jaren in te laten met risicovol ‘’gain of function’’onderzoek.

https://youtu.be/gJHubAzVOTs

100 MH17 proces is moreel laakbaar en rust op onvoldoende bewijs. Ab Gietelink en Eric van de Beek. 

MH17. Op 17 Juli 2014 stortte een passagiersvliegtuig met 198 Nederlanders neer in de separatistische Volksrepubliek Donetsk. Een oorlogszone Waarom had de Oekraïne het luchtruim niet gesloten? Was het niet gewoon een afschuwelijke vergissing?

https://youtu.be/SafM8NcR6nQ

99 Hart voor Vrijheid is Coronakritisch en links-midden. Pim van Galen en lijsttrekker Ab Gietelink

Hart voor Vrijheid Amsterdam in 17 stellingen Vrijzinnig, kritisch, creatief, ondernemend, basis democratisch, progressief, groen en sociaal.

https://youtu.be/rBRYWaWHEKE

 98 Ik heb Omicron ! Column Ab Gietelink

Ik heb Omikron. Op de keukentafel ligt een plastic staafje met 2 parallelle rode streepjes in de controlegleuf. Geen twijfel.  Ik heb Omikron.

Diezelfde avond kreeg ik een email. ‘’De uitslag van de test is positief. Dat betekent dat u corona heeft’’.

https://youtu.be/28rWMgzFQvU

 

97 Tom de Ket (Verleiders) over cancelcultuur en troostkunst. Ab Gietelink interviewt.

Theatermaker Tom de Ket (63) had jarenlang een cabaretduo met George van Houts. Zij werden daarna nationaal bekend met het gezelschap de Verleiders, waarmee de beide theatermakers met acteurs als Pierre Bokma en Victor Low politiek geëngageerde theaterstukken over actuele onderwerpen maakten. De Ket schreef en regisseerde daarnaast grote musicals, waaronder Mammoet en het Pauperparadijs, dat werd opgevoerd in het Gevangenismuseum in het Drentse Veenhuizen. Zijn werk en projecten werden zwaar getroffen door De Coronacrisis.

https://youtu.be/KDvkcnqzVS0

 

96 De Andere Krant durft dissident nieuws te brengen. Ab Gietelink interviewt Sander Compagner

Sander Compagner is de oprichter en uitgever van De Andere krant DAK is begonnen als themakrant. met themakranten als Rusland, Covid 19, klimaat en Latijns Amerika. Sinds September 2021 is het geworden tot een weekblad met krantenuitstraling. Met een vaste landelijke redactie en een redactieruimte in Amsterdam De Andere Krant ontwikkelde zich direct tot een van de spreekbuizen van het coronaprotest, maar behandelt natuurlijk ook andere onderwerpen

https://youtu.be/z1GriA4NHU4

95 Engeland bleef open tijdens Omikrongolf. Nederlandse Lockdown was zinloos. Column Ab Gietelink

De honderdduizenden Omikron besmettingen zorgden in Engeland niet voor een verhoging van ziekenhuisopnamen en het gevreesde rampenscenario in de gezondheidszorg bleef uit. Langzamerhand beginnen zelfs de gezagsgetrouwe Nederlandse media vragen te stellen aan ons lockdownbeleid. Het is zeer de vraag of lockdowns de spreiding van Omikron kunnen afremmen en zelfs als ze dat kunnen lijkt het uitstel van executie.

https://youtu.be/qkQ-wxbm0AI

94 Het OMT is het Hart van de Virologische Dictatuur| Ab Gietelink

Wij adviseren de Regering om alle leden van het OMT thuis in strikte lockdown te zetten. Zij dienen in hun huis een FFP2 masker te dragen. Huiselijke bezigheden doen zij met een FFP2 masker. Bij Televisie kijken houden zij hun FFP2 masker op Bij het eten mogen zij hun FFP2 masker even afzetten, Het masker mag niet af in het bijzijn van een huisgenoot. Op het toilet houden OMT leden hun FFP2 masker op. Zoomen met hun collegae over FFP2 maskers doen zij met een FFP2 masker op.

https://youtu.be/aCbLlfwyNjI

93 Brief van het Museumplein aan Burgemeester Halsema I Ab Gietelink

Lockdowns zijn asociaal. Dwangmechanismen van bange egoïsten, die de kosten van de vernietiging bij de anderen neerleggen.

Ik daag U wel uit voor inhoudelijk debat en rationele argumentatie. Ik zeg U wel recht in uw gezicht wat ik denk. Stop met de handhaving van het QR paspoort en al die absurde coronaregels, Mevrouw de Burgemeester. Herstel de burgerrechten in Amsterdam.

https://youtu.be/i2T22CjxjdI

 

92 Fascinerende reflecties op het Coronatijdperk door Prof. René ten Bos. Ab Gietelink interviewt. René ten Bos, Hoogleraar Filosofie aan de Radbouduniversiteit Nijmegen. Ex denker des Vaderlands. Voor Weltschmerz interviewde Ab Gietelink in 2020 over zijn boek Coronastorm. Hoogste tijd voor een update. We gaan het hebben over het verval van het lichaam. Over wachtrijen en code zwart. Over de analyse van de Fransman Kacek, die schrijft over een onconventionele oorlog van de massamedia tegen de psyché van de mens. Over het fenomeen noodtoestand bij de Italiaanse denker Agamben. De mensen zitten in een grot en staren naar de schijnwerkelijkheid op hun beeldschermen.  De allegorie van de grot van Plato is actueler dan ooit.  

https://youtu.be/GsU_Bwvburw

 

91 ‘Coronabeleid heeft weinig wetenschappelijke onderbouw’. Ab Gietelink interviewt Dr. Peter Borger

Pieter Borger studeerde biologie aan de Universiteit van Groningen Hij promoveerde op de vraag hoe genetische schakelaars in T-cellen het immuunsysteem reguleren. Hij werkte als genetisch onderzoeker bij wetenschappelijke onderzoeksinstituten in Sydney, Basel en Zurich. Hij publiceerde 100 wetenschappelijke artikelen en schreef 2 boeken Hij kijkt met verbazing naar de coronamaatregelen en stelt dat het weinig met wetenschap te maken heeft.

https://youtu.be/HEMh6QWtKI0

90 Kersttoespraak van de Nieuwe Minister-President. Performance Ab Gietelink

Kersttoespraak van de Nieuwe Minister-President. Hartelijk welkom bij deze ingelaste persconferentie. Als minister-president van het toekomstig kabinet richt ik mij tot U met een opwekkende boodschap. Wij verklaren de coronamaatregelen per direct voor beëindigd.

https://youtu.be/G-Vbk3jLIV8

 

89 Willem Engel over zijn Dissertatie, van Ranst, Rechtszaken en Omikron. Ab Gietelink interviewt.

Willem Engel. Voor de media is hij een doorgeslagen dansleraar. Een corona activistenleider met guru trekken. Iemand die ze niet uitnodigen, maar cancellen Maar Engel was toch ook medisch wetenschapper? Hij is in debat met de Belgische staatsviroloog Marc van Ranst. Voor sommigen is dat een moddergevecht. Hij krijgt strafaangiften tegen zich. Wat staat er in die aanklachten? Hoe kijkt hij naar het komende Omikron Tijdperk ? Wat ziet hij als zijn opdracht in de toekomst?

https://youtu.be/0ZpScQEO9VM

A88 Column Ab Gietelink. Het Omikrontijdperk: Noodscenario of afschaffing van de maatregelen ?

De wereld is in de ban over de komst van Omikron. Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge hoopt de te verwachten Omikron vloedgolf voor te blijven “Er komt een maximale versnelling van de boostercampagne om de Omikronvariant tegen te houden”. Maar is “tegenhouden” geen illusiepolitiek en is het aanvaarden van Omikron geen betere en realistischer optie ?

https://youtu.be/FvRoxvg88F0

A87 Column Ab Gietelink. SOS. CBS meldt aanhoudende oversterfte. Waar komt die vandaan?

Het CBS komt met nieuwe alarmerende oversterftecijfers. Op haar website meldt ze dat in de laatste week van November er 4100 mensen stierven. ‘’Dat zijn er 1100 meer dan verwacht. In elke week van November was oversterfte. In totaal overleden er in November 3500 mensen meer dan verwacht’’.

https://odysee.com/@Alternatief.tv:f/CBS:0

https://youtu.be/h_J9QMZ5ICw

 

A86 Persconferentie met nieuwe maatregelen. Theatermaker Ab Gietelink en Acteur Marcel Schouwstra.

Goedenavond, Welkom op deze ingelaste persconferentie. Gebleken is dat de nieuwe Omikron variant nog besmettelijker is dan alle varianten, die we tot zover hebben gehad. Nu zijn er mensen die beweren dat die niet alleen besmettelijker, maar ook lichter is. Dat hopen we natuurlijk, , maar dat moet wel eerst wetenschappelijk onderzocht worden. Het is nog te vroeg daar uitspraken over te doen.

https://youtu.be/SH5az_kxawc

A85 Wij streven naar Basisdemocratie en Referendum. Ab Gietelink interviewt Niesco Dubbelboer

Het referendum. Wat zijn de kansen en hoe werkt het in Zwitserland? Meer Democratie. Hoe werkt dat praktisch ? Hoe ziet de nieuwe Amsterdamse Referendumwet eruit? Pleidooi voor een Referendum QR paspoort. Niesco Dubbelboer stond als 2e Kamerlid van de PvdA aan de basis van de 1e en tot zover enige referendumwet in Nederland Hij is tegenwoordig Directeur van Agora Europa en Meer Democratie,

https://youtu.be/QLtP0EYOwTo

A84 Ionisator schept virusvrije ruimten. Waterstofgas in de Toekomst. Ab Gietelink en Ton Rademaker

Ionisatie. Wat is het en hoe kan het bijdragen aan de bestrijding van de Coronapandemie? Hoe kan het een alternatief vormen voor de Coronamatregelen? Ionisatie kan bijdragen aan de bestrijding van virussen en bacteriën en het scheppen van veilige ruimtes. Ton Rademaker werkte decennia lang in de research van de Electrotechniek. Onder meer in China en is hij met collegae een pleitbezorger voor de Ionisator als effectief middel tegen het Coronavirus. Hun claim over werkzaamheid steunt op diverse wetenschappelijke rapporten

https://youtu.be/B7eR4YIAHNg

A83 Column Ab Gietelink Krijgen ongevaccineerden met antistoffen middels bloedtest een QR code?

Minister de Jonge antwoordde daarop “Inmiddels breekt het zweet me uit als mevrouw Pouw-Verweij begint over serologische testen”. Hij vervolgt ‘’Ik wil echt werk maken van de suggestie die Zij doet, wijzend op Israël en Zwitserland. Met Zwitserland hebben wij zojuist contact gehad en daar is het sinds gisteren mogelijk na een positieve serologische test een herstelbewijs te krijgen die 90 dagen geldig is”. De toezegging van de Jonge is cruciaal in het QR code debat. Bij uitvoering zullen alle ongevaccineerden die de besmetting hebben doorgemaakt de gelegenheid hebben om via een bloedtest een QR toegangsbewijs te verkrijgen.

https://youtu.be/BRMmY7ZxELM

A82 Column Ab Gietelink. De Opstand van de Jongeren vs Excessief politiegeweld en eenzijdige media.

De jongeren zijn in opstand gekomen tegen de Coronamaatregelen. In Rotterdam gaven ze op Vrijdag 19 November het startschot van een reeks gewelddadige incidenten. Leeuwarden, Roosendaal, Roermond, Groningen, Tilburg, Enschede en vele andere steden volgden Waar critici al maanden voor waarschuwden lijkt zich nu te realiseren. Naast de vreedzame Coronademonstraties is er een gewelddadige groep georganiseerde jongeren opgestaan tegen de anderhalf jarige onderdrukking door de Coronamaatregelen.

https://youtu.be/6LQG2eFgufw

A81 De media kleurt en manipuleert de werkelijkheid. Ab Gietelink interviewt Cees Hamelink

Cees Hamelink was hoogleraar internationale communicatie UvA. 

Hij gaf Mediastudies, religie en cultuur aan de Vrije Universiteit

We praten met hem zijn boeken over de Media, over machtsstructuren en tunnelvisies in Coronatijd. We hebben het over QR, mensenrechten en Julian Assange.

 https://youtu.be/NmUpGSmVDkY

 

A80 Maurice maakt de Balans op. Ab Gietelink interviewt Maurice de Hond. Maurice de Hond sinds de jaren 70. De opiniepeiler van Nederland.

Hij was tijdens de 1e lockdown voor de Media de bekendste criticus in het Coronadebat. Het begrip Aerosolen en de statistische analyses lijken verbonden met zijn naam. Hij bracht ‘Ventilatie’ op de Nederlandse Corona agenda. Het belang van Ventilatie werd erkend, maar speelt 1,5 jaar later toch een marginale rol. We gaan met hem de balans opmaken en een blik werpen op de komende maanden.

https://youtu.be/i6uyJK9yMKI

 

A79 Column Ab Gietelink. Afgedwongen vaccinatie: De aanval op het vrouwelijk lichaam. Mijn vriendin is helemaal klaar met de leugen van het sociale offer. ‘Waarom moeten bewust levende, gezond etende en levende vrouwen worden opgeofferd om oude, dikke rokende babyboomers de schijn van veiligheid te geven?’

Clip: https://youtu.be/9gT1gvELzAU

Gehele column https://odysee.com/@Alternatief.tv:f/lichaam:a

 

A78 Column Ab Gietelink. Demonstratie 7 November. Welke koers kiest het Coronaprotest? Op 7 November 2021 was er een grote demonstratie tegen de Coronamaatregelen met naar schatting tussen de 25 en 40.000 demonstranten door het centrum van Den Haag. In deze column beschrijft Ab Gietelink de sfeer en inventariseert de meningen over de politieke koers.

https://youtu.be/M5yPUYZ-LEg

A77 Metje Blaak: Een leven in prostitutie en kunst. Ab Gietelink interviewt. Metje Blaak begon in de jaren 70 met haar eigen bordeel in het dorp Raalte in Overijssel Na een tussenstop in Deventer arriveerde ze op de Wallen in Amsterdam voor de uitoefening van het oudste beroep. Zij was daarna jarenlang het gezicht van de Rode Draad, de vakbond voor Prostituees Metje was niet alleen een vrouw uit het vak, maar tevens artiest en auteur Zij schreef 20 boeken en tekent erotische cartoons

https://youtu.be/HcPm-uFLYzE

A76 Column Ab Gietelink. Repliek op Volkskrantcolumn Sander Schimmelpenninck In een kwetsende en haatdragende Volkskrantcolumn vertoogt Sander Schimmelpenninck dat ‘vaccinweigeraars’ geen plaats meer verdienen in het publieke debat. Ab Gietelink noemt hem ‘censurerend, totalitair en antirechtstatelijk’

https://odysee.com/@Alternatief.tv:f/a76-column-ab-gietelink.-repliek-op:a (Youtube Gecensureerd)

A75 Column Ab Gietelink. De Begroetingsrevolutie in Coronatijd.

In de begroeting herkent men de mens en zijn wereldbeeld. Sinds Corona beleven we in de woorden van de filosoof Friedrich Nietzsche een ‘Umwertung aller Werte’ en die omvat een transformatie van onze begroetingsrituelen. Welke ‘Nieuwe Menstypen’ onderscheiden we? In zijn column beschrijft Ab Gietelink op luchtige wijze de Handenschuddende mens, de Elleboogmens, de Afstandsmens, de Boksende mens en de Omhelzende mens.

https://youtu.be/P9bV6pg9l88

A74 Column Ab Gietelink. Aanhoudende Oversterfte In Nederland 2021. Hoeveel Vaccinatieslachtoffers zijn er?

Aan de Nederlandse kwaliteitsmedia, Geachte journalisten, Ik wil U vragen het te hebben over het grootste taboe dat wij op dit moment in Nederland hebben: Vaccinatieschade. U meld iedere dag de doden, ziekenhuis en IC opnames van Corona. U steunt het massale vaccinatiebeleid. Maar waarom horen we niets over de schaduwzijde van dat beleid ?

https://odysee.com/@Alternatief.tv:f/a74-column-ab-gietelink.-forse:c

https://youtu.be/STngF87AMZg  (Youtube Gecensureerd)

A73 Mordechai Krispijn over Corona, Waku waku. QR code, Demos en Army of Love. Ab Gietelink vraagt

Mordechai Krispijn. Hij is een van de gezichten uit het Coronaprotest Hij was de organisator achter de grote Viruswaarheid demonstraties op het Malieveld in 2020. De stuwende kracht achter de politieke partij VSN, het latere Lijst 30 en huidige Hart voor Vrijheid De man achter de nationale actie bij het Waku Waku restaurant Hij had Corona, dacht dat het allemaal wel mee zou vallen, Maar werd stevig ziek, kreeg tenslotte van de huisartsen het voor hem werkende medicijn en genas. Hij vertelde zijn eerlijke verhaal en kreeg een ban van Facebook Met zijn partner Anna Zeven richtte hij Army of Love op. Kortom een man met een gepassioneerde missie.

https://youtu.be/PVNx-JYiX5A

A72 Column Ab Gietelink. Rechtsstaat en 19 partijen in de 2e Kamer gebaat bij Extraparlementair Kabinet !

De verkiezingsuitslag van de 2e Kamer vraagt om een Extraparlementair Kabinet. Het nu meer dan 6 maanden voortslepende formatieproces versterkt de wenselijkheid hiervan. We zijn getuige van een vertraagde ineenstorting van het oude parlementaire systeem en een transitie naar een nieuw meer dualistische structuur. De kiezer stemde op 17 Maart 2021 voor toetreding van de nieuwe politieke partijen Volt, JA21, BBB en Bij1 en dat betekende een groei van het aantal parlementaire fracties van 13 naar 16. Sindsdien voltrokken zich bovendien nog 3 afsplitsingen door parlementariërs met veel voorkeursstemmen. De Groep von Haga splitste zich af van FVD, Groep De Haan nam afscheid van 50 Plus en Pieter Omtzigt van het CDA. Het totaal komt nu op het aantal van 19 Kamerfracties. Het einde is nog niet in zicht. Welke krachten gaan schuil onder die fragmentatie?

https://youtu.be/Ll65rYUzocM

 

A71 Society 4.0 versus The Great Reset. Prof. Bob de Wit en Ab Gietelink

Hoe zouden wij de moderne digitale samenleving moeten inrichten?

Bob de Wit schreef een boek. Society 4.0, waarin hij pleit voor een democratische burgersamenleving vanaf de bodem lokaal en regionaal opgebouwd. Hij onderscheid historisch 4 samenlevingen:  1.0 Agrarisch, 2.0 Handels, 3.0 Industrieel en 4.0 Digitaal.

De Wit begint zijn verhaal bij de 16e eeuwse Hollandse opstand tegen de Spaanse koning, die resulteerde in onze eigen fameuze Republiek der 7 Verenigde Provinciën.

De Wit plaatst zich daarmee tegenover het perspectief van World Economic Forum directeur Klaus Schwab met zijn boek ‘The Great Reset’. Hij noemt The Great Reset’ een Elite Transformatie samenleving en plaatst daartegenover zijn eigen Burger transformatie samenleving.

Hij analyseert de verschillen tussen beide modellen aan de hand van 8 Sleutelproblemen. 1. Natiestaat 2. Bestuur 3.Wereldregering 4. Industrieel Kapitalisme 5. Inkomensverdeling 6. Arbeid 7. Menselijk leven 8. Natuurlijk leven. Gietelink spreekt het boek systematisch met hem door.

Prof. Bob de Wit is hoogleraar Strategisch leiderschap aan Nyenrode Business University. Een visionair denker en inspirerend spreker

https://youtu.be/4yLjAAw75KM

 

 

A70 Column Ab Gietelink I De media falen in kritiek op postkoloniale illusiepolitiek in Afghanistan.

Het Westen heeft de oorlog in Afghanistan verloren. Wie kan nog ontkennen dat de 20 jarige aanwezigheid van westerse militairen in Afghanistan is geëindigd in een beschamende vertoning van postkoloniale onmacht? De mediafixatie op het evacuatieprobleem van de Afghanen, die hebben gewerkt voor de NATO bezettingsmacht leid alleen maar af van de harde werkelijkheid in de Afghaanse tragedie. Het was een schadelijke en zinloze expeditie. Tekenend daarbij is dat de westerse media wederom niet in staat blijken kritische vragen te stellen over hun eigen dienstbare rol in dit drama.

https://youtu.be/RTuWpyBwz5w

A69 Westers imperialisme in Afghanistan. Ab Gietelink ontvangt Stan van Houcke

Het Westen heeft de oorlog in Afghanistan verloren. De mediafixatie op het evacuatieprobleem van de Afghaanse vertalers en anderen, die hebben gewerkt voor de bezettingsmachten leid af van de harde werkelijkheid in de Afghaanse tragedie. Wie ontkent nog dat de 20 jarige aanwezigheid van de westerse militairen in Afghanistan is geëindigd in een beschamende vertoning van postkoloniale onmacht ? Is het niet tekenend dat de westerse media wederom niet in staat blijken kritische vragen te stellen over hun eigen rol in dit drama ? Is het niet tijd dat de westerse landen definitief afscheid nemen van een postkoloniaal tijdperk van militaire interventies? Stan van Houcke. Kritisch Radio Journalist. Bekend geworden sinds de Krakersrellen in de jaren 80 en sindsdien vooraanstaand journalist. Een man die sinds de jaren 70 al studeert op de Amerikaanse internationale politiek en de politieke ontwikkelingen in Afghanistan.

https://youtu.be/FNPur9LyXFc

 

A68 Column Ab Gietelink. Hoe wegen we de morele argumentatie achter het QR Paspoort ?

Ab Gietelink beargumenteert waarom de dwang tot massale vaccinatie niet alleen immoreel, maar tevens maatschappelijk ongewenst is. Fragment De media weigert grotendeels kritische medische wetenschappers het woord te geven. Ze weigert een echt debat te voeren Ze beperkt zich tot pro-vaccin propaganda. Ze praat niet met de burgerrechtenactivisten, ze praat over hen. Waarom zou ik me niet laten vaccineren? Het antwoord is: Gezien de zeer lage mortaliteit van het coronavirus in mijn leeftijdsklasse en jonger ben ik geen risicogroep. Vaccinatie verzwakt mijn algehele immuunsysteem. In mijn persoonlijke geval blijkt na een officiële bloedtest dat ik antistoffen heb. Ik heb een herstelbewijs dat niet is gemaakt door de GGD en daarmee geen QR code geeft. Er is fors meer korte termijn vaccinatieschade dan de media aangeeft

https://youtu.be/4xTSfTnKXkY

A67 Meldpunt Vaccinatie registreert de schade. Ab Gietelink interviewt Pieter en Jade Kuit

Het QR paspoortbeleid vooronderstelt dat iedereen zich met minimale risico’s veilig kan laten vaccineren. Het QR toegangsbeleid staat of valt met de veiligheid van vaccins. De vraag naar vaccinschade is de achilleshiel van het beleid en daarom taboe. Maar hoeveel Vaccinatieschade hebben we eigenlijk in Nederland ? Hoeveel ernstige bijwerkingen zijn er en hoeveel dodelijke? Is er oversterfte ten gevolge van de massale vaccinatiegolf en hoe groot is die? Hoeveel slachtoffers zijn er en wie zijn dat ? Is er iets te zeggen over de toekomst ? Het Nederlands instituut voor bijwerkingen, het Lareb meld vandaag op 29 September 2021 721.442 bijwerkingen bij 141.109 personen, waarvan 3247 ernstig. 524 mensen stierven als gevolg van het vaccin. Een interview hielden zij voorlopig af. Pieter en Jade Kuit, Oprichters van het BPOC, de Buiten Parlementaire Onderzoekscommissie en het meldpuntvaccinatie.nl stellen op basis van hun bevindingen dat er sprake is van forse onderreportage. Het meldpunt heeft nu 2540 gevallen van ernstige gezondheidsschade en 1959 dodelijke slachtoffers in beeld. Willen we de harde cijfers eigenlijk wel weten of kijken we liever weg voor een onderwerp dat taboe is?

https://youtu.be/Ipf_4LiHPP4

A66 Pfizer bezorgde mijn zoon een gezichtsverlamming. Een persoonlijk verhaal van Ab Gietelink

 ‘Gezichtsverlamming ?’ Ik schreeuwde het door de telefoon van mijn vriendin. Ik draaide de auto van de N8 bij Krommenie. over een spoorwegovergang en kwam voor een boerderij tot stilstand. ‘Gezichtsverlamming’ Ik snakte naar adem, stapte uit en ging in het gras liggen. Het was donderdagmiddag 5 Augustus. 3 dagen na zijn 2e Pfizer vaccin werd mijn 26 jarige zoon getroffen door een gezichtsverlamming. Ik had hem nog zo gewaarschuwd. ‘Vaccins komen met een prijs’ Dat de prijs juist bij hem geïnd zou worden kwam als een mokerslag. Toen we bij het OLVG West in Amsterdam arriveerden had David al een eerste controle gehad. Zijn linkeroog viel open en als hij sprak trok zijn mond scheef. ***

https://youtu.be/20j1w1nFU6Y

A65 Hoe interpreteren we de actuele oversterftecijfers ? Ab Gietelink interviewt Ir.Luc Sala

Hoeveel Vaccinatieschade hebben we in Nederland ? Is er oversterfte ten gevolge van de massale vaccinatiegolf en hoe groot is die? Hoeveel slachtoffers zijn er en wie zijn dat ? Is er iets te zeggen over slachtoffers in de toekomst ? Sala interpreteert met hulp van grafieken en tabellen de harde wetenschappelijke oversterftecijfers. Alternatief.tv is het nieuwe kanaal met kritische analyses en alternatieve oplossingen. Wij vragen door waar de media stopt en zwijgt Ab Gietelink in gesprek met Ir. Luc Sala, econoom en fysicus, maar vooral auteur van het boek Corona, Kantelmoment & Fuckup. Sala is een cijferspecialist en dook in de CPB cijfers inzake oversterfte Ze analyseren de oversterftecijfers en onderzoeken het verband met de massale vaccinaties..

https://youtu.be/H5pdxsuBtrU

A64 ´Pandemie van de Angst’ en Coronapas. Ab Gietelink interviewt Prof. Kees van der Pijl

Ab Gietelink interviewt Prof. kees van der Pijl over zijn nieuwe boek: ‘PANDEMIE VAN DE ANGST: Opstap naar een totalitaire maatschappij?’ Citaat boek en programma:: ´Het virus roept in de maatschappij systeemreacties op die oproepen tot een disciplineringsproces´. Gespreksonderwerpen 1. De Covid crisis als permanente noodtoestand 2. Komt de wereldbevolking in opstand ? 3. Hoe rationeel is de coronacrisis? Is de angstpsychose niet een irrationele vernietigingsspiraal ipv een strategisch plan? 4. Het virusscenario als repressieve angstsamenleving 5. De Wuhan Lab these. De mondiale archipel 6. Radicale democratie en planning. 7. De neomarxistische wortels en de rechtse framing van het Coronaprotest. Ze spreken daarna over de invoering van de Coronapas en introductie van de QR samenleving op Za 24 Sep..2021.

https://youtu.be/IrCfm8qwHmY

A63 Performance Ab Gietelink. Coronapas maakt Nederland tot Apartheidstaat  (Tekst door megafoon)

Attentie, Attentie !!

Hierbij een mededeling van de Nederlandse regering

Vanaf Zaterdag 25 September 2021 heeft de regering bepaalt dat iedereen die een publieke gelegenheid bezoekt in het bezit moet zijn van een geldige Coronapas. 

Deze Coronapas wordt uitsluitend verstrekt door de GGD.

Alle andere medische verklaringen zijn ongeldig.

 

Voor ongevaccineerden zijn vanaf 25 September hotels, restaurants en cafés verboden

Voor ongevaccineerden zijn festivals en evenementen verboden

Voor ongevaccineerden zijn professionele voetbal of andere sportwedstrijden verboden

Voor ongevaccineerden zijn bioscoop en theaterbezoek verboden

 

Wij discrimineren niet.

Wij voeren geen apartheidsbeleid.

Wij ondersteunen minderheidsgroepen

Ongevaccineerden hebben toegang tot een museum,  bibliotheek of monument.

Ongevaccineerden hebben toegang tot Kunst-, cultuur- en sport beoefening

Ongevaccineerden kunnen hun eten halen via een afhaalrestaurant.

Het is hen verboden het eten in het restaurant te nuttigen

Ongevaccineerden kunnen hun doden begraven en deelnemen aan een uitvaart.

Ongevaccineerden kunnen hun kerk of moskee bezoeken

Wij beschermen de volksgezondheid.

Opstandige lieden proberen de orde te ontwrichten door smakeloze vergelijkingen met het Duitsland van de jaren 30.

Doet U daar niet aan mee.

U kwetst daarmee de nabestaanden

Houd U onze Nederlandse volksgeest rein.

Wordt geen slachtoffer van hun propaganda.

https://youtu.be/MmT02s_rCG8

A00 Alternatief.TV. Introductiefilm van een nieuw Visionair, Kritisch en Dissident kanaal

Hartelijk welkom op het nieuwe kanaal van Alternatief.tv Visionair, kritisch en dissident. De komende maanden zal ik met een selectie van professionals en bijzondere gasten dit kanaal Alternatief.tv ontwikkelen. Bezoekt U onze website. Wij vragen door waar de meeste media stopt en zwijgt. Wij zoeken in Columns, Powerpointlezingen en interviews, middels experimentele formats en performances naar kritische perspectieven en alternatieven voor beleid.

https://youtu.be/nTeyfT4JXvs

 

#61 Column Ab Gietelink I  De schaduw van de Wuhan Lab fout in het Post Coronatijdperk.

Over de origine van het Covid 19 virus is al sinds April 2020 een fascinerend debat gaande. Langzaam schuift de dominante wereldopinie  op van ‘Zoönose sprong’ naar ‘Wuhan Lab fout’. In deze columns schets Ab Gietelink de ontwikkelingen, de argumentaties en de wereldwijde politieke consequenties.   Fragment: ‘’Het is niet god of de voorzienigheid die de aarde overspoelt met middeleeuwse plagen en pesten. Het is de mens zelf in het post-humanistisch tijdperk, die in haar laboratoria sleutelt aan de fundamenten van haar eigen bestaan. Het onder controle brengen en deels verbieden van deze levensgevaarlijke biologische experimentele programma’s zal fundamenteel zijn voor het overleven van de toekomstige generaties in deze wereld’’.

https://youtu.be/lVGnweju_dQ

 

#59 Ab Gietelink I Hoe Corona te herdenken?

Column. Hoe gaan we de coronadictatuur herdenken? Columnist en theatermaker Ab Gietelink behandelt de kritiek op de 5 Mei poster. Die zou de coronadictatuur vergelijken met de Tweede Wereldoorlog. Maar volgens Gietelink zegt de poster alleen dat onze vrijheid, die in 1945 begon, in 2020 is geëindigd. Dat is niet hetzelfde. Volgens Gietelink laat de huidige “virologische dictatuur” zich beter vergelijken met de dictaturen in de voormalige Oostbloklanden, zoals de DDR.“ Ook die vond plaats onder het excuus: ‘Wij beschermen uw sociale veiligheid’ Misschien is het 75 jaar na de oorlog, nu de laatste getuigen uitsterven, tijd voor een nieuwe herdenkingsdag, oppert Gietelink. “Een herdenkingsdag waarin we de zinloze aanval op onze vrijheden kunnen herdenken. Een herdenkingsdag op bijvoorbeeld 12 maart, de eerste dag van de corona lockdown”

https://youtu.be/xHwgp9N-8bs

#58 Persoonlijke Brief aan Premier Mark Rutte

Brief: Columnist Ab Gietelink stelt Mark Rutte voor van positie te wisselen. Hij geeft aan hoe hij zich dat voorstelt.

Gietelink in de Trêveszaal en Rutte in het theater.  

 

Fragment:

Meneer Rutte. U was jarenlang de topmanager van dit land. U bent geen man van visie, maar daar bent U eerlijk in. ‘Visie is de olifant in de kamer’. ‘Als je last van visie hebt moet je naar de oogarts’. Haha.  Plastisch en humoristisch uitgedrukt. Treurig en veelzeggend dat een minister-president daar in Nederland mee wegkomt. 

U heeft natuurlijk wel visie meneer Rutte, maar die is alleen vrij armoedig. ‘Ik heb er geen verstand van.  We luisteren naar de deskundigen in het OMT en dat voeren wij dan uit’.

U kreeg voor dat beleid de steun van een immens propaganda-apparaat dat zichzelf verkoopt als professionele media. Die toeterden niet alleen jullie boodschap rond, maar zetten bovendien de aanval in op al hun kritische collegae, die vakkundig het zwijgen werd opgelegd op straffe van uitsluiting. Iedereen met kritiek is buiten de orde en zal wel een ‘complotdenker’ zijn. ‘Het offensief tegen desinformatie’ is een ander woord voor het sluipend oprukken van de censuur. 

U hebt dat OMT veel te veel macht gegeven. U heeft deze lieden tot de hogepriesters van de nieuwe virologische dictatuur gemaakt. U hebt een clubje mensen achter gesloten deuren heilig gemaakt en het besluitvormingsrecht over alle andere maatschappelijke sectoren gegeven.  De grote opdracht voor de toekomst zal zijn de virologen terug in hun hok te krijgen en tegen ze te zeggen. Dames en heren. We schaffen de virologische dictatuur af. 

De tijd dat U ons een dwingend en zwaarwegend advies geeft over het sluiten van horeca en cultuur, het sluiten van scholen, het dragen van mondkapjes of over een verplichte 1,5 meter is voorbij. U kunt ons nog adviseren over ziekenhuisopnames en noodvoorzieningen, maar wij bepalen de proportionaliteit van uw voorstellen’

https://youtu.be/PV-I9shdmE0

 

#57 Ab Gietelink I  Media in Coronatijd: eenzijdig, laf en manipulatief

Brief column:

Brief aan onze media, over hun vooringenomenheid en slaafse gebrek aan kritiek in het Coronabeleid.  

1e fragment

‘Jullie, de media regisseren het maatschappelijk debat.

Jullie, de media beslissen wie het woord krijgt en bepalen de marge van kritiek. Jullie, de media nodigt de gasten, bepaalt het verhaal en manipuleert de krantenkoppen.

Iedereen die zich niet aan de voorgeschreven coronacode houdt wordt niet meer uitgenodigd. Jullie zijn niet alleen de vaandeldragers van de macht, maar tevens de regisseurs van het publieke debat. En dat doe je middels schaamteloos eenzijdige selectie van informatie, kleuring in de presentatie en subtiele manipulatie van de geselecteerde informatie. En dat noem je dan ’professionele nieuwsvoorziening’.

Herdenkingsdag, 4 Mei nadert. Een jaar na de gedenkwaardige uitspraak van Koning Willem Alexander. ‘niet normaal maken wat niet normaal is’.  U, de media heeft dag in dag uit, programma in, programma uit, krant in, krant uit een hersenspoelend offensief gevoerd om ‘normaal te maken wat niet normaal is’.

Alternatief

https://youtu.be/kQkiieIJrQk

 

#56 Ab Gietelink I  Brief aan het OMT, De Keizer zonder Kleren.

 

Brief column:

Brief aan het Outbreak Management Team over het ontbreken van wetenschappelijke onderbouw bij hun adviezen

1e Fragment:

‘De politiek heeft U gemaakt tot het machtigste adviesorgaan tijdens de Coronacrisis.

U besluit in het geheim achter gesloten deuren al ruim een jaar over ons dagelijks leven, onze grondrechten, ons welzijn, over onze persoonlijke bewegingsvrijheid en het overleven van onze bedrijven.

In feite leven we al meer dan een jaar in uw ‘Virologische Dictatuur’.

De media heeft U gemaakt tot de hogepriesters van die virologische dictatuur.

U heeft er voor gezorgd dat ons hele leven draait rond uw ziekenhuizen. Uw ‘Intensive Cares’ zijn schijnbaar belangrijker dan ons leven.

Wat zeg ik veel belangrijker. Ze zijn het heiligste van het heiligste. Ze zijn het offerblok, waar ons gehele vrijetijdsleven op geofferd wordt. Van horeca, tot toerisme , van cultuur tot evenementen en verenigingsleven. Ons gehele bestaan in de publieke ruimte wordt geofferd onder de claim dat zieke oude mensen met onderliggend lijden dan minder kans hebben corona te krijgen en te sterven. Dat absurde beleid noemt U ’wetenschap’.

2e Fragment:

‘U heeft de Horeca op de knieën en hoort hun smeekbede: ‘Oh hogepriesters van het OMT . Laat ons onze klanten op het terras een bescheiden glaasje mogen aanbieden. Wij voldoen aan al uw voorwaarden. Wij zijn uw BOA op 1,5 meter. Wij zijn geen Wappies, maar de dienaren van uw strenge regels. Wij kussen uw voeten. Laat ons ons nederig terraswerk doen opdat wij het belastinggeld mogen verdienen waarmee U slapende rijk wordt en ons met uw wijze adviezen kunt blijven onderdrukken. Wees genadig en laat ons als slaven ons werk doen en U betalen voor uw genade’.

https://youtu.be/iwOns4m6ouc

#55 Ab Gietelink I  Protestbrief van het Museumplein aan Burgemeester Femke Lukashenko

Brief column: Een protestbrief van het Museumplein gericht aan de burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema. Sinds Januari 2021 komen iedere zondagmiddag om 14.00 gemiddeld duizend demonstranten tegen de Lockdown samen op het Museumplein. Iedere zondag worden ze na ruim 1,5 uur vreedzaam ‘ koffie drinken’ door de ME met paarden, hondenbrigades en waterkanonnen verdreven. Ab Gietelink is een van hen en beschrijft met schokkende details de gebeurtenissen. Hij reflecteert over de positie van politiek links en trekt een parallel met het Oost-Europa van voor 1989. ´Mevrouw Halsema. Demonstranten op het Museumplein dragen borden:

‘Halsema, functie elders’

https://youtu.be/uzvKL28G2N0

#53 Mediadisciplinering tijdens Krakersrellen en Coronacrisis. Ab Gietelink  spreekt Stan van Houcke.

Interview: Stan van Houcke is als journalist een icoon van het bewustzijn in de linkse Jaren 60-70 -80. Als kritisch Radiojournalist werd hij bekend tijdens de krakersrellen in de jaren 80 doordat hij de oppositie het woord gaf. Ab Gietelink ondervraagt hem aan de hand van zijn politieke boeken over het functioneren van de media. Over de beeldvorming en de plaats van de journalistiek tijdens de Krakersrellen, de opkomst van het neoliberalisme, de nieuwe Koude Oorlog tegen Rusland, de conflicten in het Midden-Oosten en de  Coronacrisis.

https://www.youtube.com/watch?v=xFdTzwThIA0&t=9s

 

#52 Ab Gietelink I Ik zou willen leven in een Nederland !

Redevoering. Nieuwe redevoering van Ab Gietelink, die op Zondag 31 Jan 2021 werd uitgesproken voor het monument op het van Randwijkplantsoen in Amsterdam. De rede werd via diverse kanalen op het internet gepost. 

‘Ik zou willen leven in een Nederland

Waar oude zieke mensen met onderliggend lijden natuurlijk mogen sterven.

Is het niet aan hartfalen, kanker of de griep dan gewoon aan Corona

Waar ziekenhuizen een bescheiden maatschappelijke rol spelen en de virologen niet door slaafse media als hogepriesters worden vereerd’

‘Ik zou willen leven in een Nederland

Waarin niet de brede burgerrechtenbeweging  tegen de Lockdown  wordt gereduceerd  tot complotdenkers, Wappies en fantasten

Waar Burgers niet hoeven vrezen voor politiegeweld en opsluiting

Omdat of ze demonstreren of alleen maar koffie drinken op het Museumplein’

https://youtu.be/Rs4ZlQMo2Ho

 

#51 AB GIETELINK I PERFORMANCE OVER AVONDKLOK, SPREEKTAAL EN QUARANTAINE FACILITEIT

Performance. Een nieuwe Corona performance van Ab Gietelink

Met een scene over de Avondklok en een Klankdicht over Fakenieuws.

De trein rijdt richting de verplichte quarantainefaciliteit

en een hilarische tekst over aanpassingen in de Nederlandse taal om de spreiding van het coronavirus te kunnen beteugelen.

‘De regering heeft op advies van de commissie ‘Aanpassingen Spreektaal’ besloten de W te vervangen door een M

Dus: Wakker wordt Makker en Woord wordt Moord ofmel Moord mort Moord.

Het is even wennen (Spreek uit mennen), maar het is een klein offer om het Coronagirum onder controle te krijgen

Mij doen een beroep op de Mamenleving om met name de kwetsbare groepen te ontzien. Het maakt de mamenleving veiliger, of  zoals we vanaf nu zullen gaan zeggen geiliger’

https://youtu.be/65M2bTrUvuI

#50 Ab Gietelink I Je Suis Wappie ! 

Column: In deze nieuwe column stelt Ab Gietelink dat de dromerige Wappies, de Hippies anno 2020 zijn. Wat ging er fout met de vrijheidslievende en kritische linkse beweging uit de jaren 60, 70, 80 ?  Gietelink protesteert opnieuw tegen Groen Links burgemeester Femke Halsema die met groot politiegeweld, de demonstratie op het Museumplein uiteendreef en geeft haar een motie van wantrouwen.  Is de Kindertoeslagenaffaire de top van de IJsberg  van een falend overheidssysteem?

Verder een oproep aan de verantwoordelijke lockdown voorstanders om hun  sociale gezicht te laten zien en hun jaarinkomens in te leveren in plaats van de rekening bij de getroffen groepen neer te leggen. Scherpe kritiek op de Coronadictatuur met haar Avondklok. Een oproep solidair te zijn met de naïeve vrijheidslievende dromer: Je suis Wappie !

https://youtu.be/oeLBktANuM4

#49 Mens, Durf te Leven! Protestlied Ab Gietelink

Bewerking en zang: Ab Gietelink

Accordeon begeleiding: Geleijn van der Ham

Originele tekst en muziek: Dirk Witte (1885-1932)

Mens durf te leven !

Je leefde je leven, Ja toen was je vrij

Ze kwamen met regels en plots was ‘t voorbij 

Mens, durf te leven!
In ‘t OV draag je muilkorf en thuis doe je Zoom

Met wie mag je uitgaan en met wie mag je ’t doen.

Wat schrijft OMT, hoeveel zijn er besmet ? 
Wat roept Osterhaus, wat zegt er de wet ?
Wie heeft er die Noodwet geschreven!
Mens, durf te leven

(Tussenmelodie Regering)        

De regering bepaalt er wat je mag doen
Wat je mag zeggen, en wat is fatsoen
En van je leven!
Ze wijzen de routes, waarlangs je mag gaan
En roepen ‘o foei!’ Je hebt je muilkorf niet aan
Ze slopen je toekomst en vernielen je werk
Ze sluiten de kroeg, maar je mag naar hun kerk
En ze wijzen hoe je moet geven
Mens, is dat leven?     

(Tussenmelodie Media)

De media – ze schrijven je leefregels voor
Ze geven je raad en ze roepen in koor:
Zó moet je leven!
De NOS moet je kijken, Weltschmerz complot ?
Hun krant moet je lezen, al wordt je beknot

En angst moet je voeden, dat eist je fatsoen
En je wordt genegeerd als je ’t anders zou doen
Alsof je iets ergs had misdreven
Mens, is dat leven?   

(Tussenmelodie Leven)

Het leven is heerlijk, blijf niet in je huis! 
Maar – vlieg uit in de lucht. Leef niet in een kluis.
Mens, durf te leven!
Je kop in de hoogte, je neus in de wind
En lap aan je laars hoe een ander het vindt!
Hou een hart vol van warmte en van liefde in je borst
Maar wees op je vierkante meter een vorst!
Wat je zoekt kan geen ander je geven!
Mens, durf te leven!

https://youtu.be/vrdscXxs7aw

 

#48 Kerstboodschap van de nieuwe minister-president I Ab Gietelink

Redevoering: Auteur, Theatermaker en filosoof Ab Gietelink wederom in de rol van de toekomstige minister-president. Deze keer spreekt hij het volk toe met een opstandige kersttoespraak.

‘Onze gedachten zijn bij de vele slachtoffers van het regeringsbeleid.  De vele tienduizenden bedrijven in de horeca, kleine winkels, toerisme, cultuur en persoonlijke beroepen die gedwongen gesloten zijn.

Onze gedachten zijn bij de honderdduizenden slachtoffers daarachter en de economische crisis die daaruit voortkomt .  

Onze gedachten zijn bij de ouderen en kinderen die door gedwongen afstand en mondkapjesterreur angstig en paranoia gedraaid worden.

Maar onze gedachten zijn ook bij hen die de moed hadden op te staan tegen dit beleid om de burgerrechten te verdedigen en nu bedreigd worden  in hun baan en hun toekomst.

Onze gedachten zijn bij  de wakkere burgergroepen, bij  de demonstranten, bij de witte pakken processies en  bij de opstandige kranten en de moedige sociale media.

Wij applaudisseren voor de wakkere burgers, die belangeloos hebben gedemonstreerd tegen deze coronadictatuur en in de cel zijn beland.  Zij zijn de echte helden. Zij verdienen een koninklijke onderscheiding voor hun moed en hun verzet’

https://youtu.be/7hDGn2fNv98

 

#47 De Aanval op de Horeca.

Ab Gietelink interviewt Barry van den Berg en René Pluijm

Interview: Er voltrekt zich een drama in de horeca en bij het MKB. Kastelein Barry van den Berg en Kok/Horeca ondernemer René Pluijm hijsen de rode vlag.  Barry is de Eigenaar van ‘Café del Mondo’ en voorzitter van de  Ondernemersvereniging Nieuwmarkt in Amsterdam. René is eigenaar en Kok bij Pluijm’ s Eetbare Wereld in de Haven van IJmuiden en tevens TV Kok van Pluijm’ s Eetbare Wereld RTL 4, waarmee hij een reisprogramma maakt.

#46 De Beschadiging van kinderen en jongeren. Ab Gietelink interviewt Renate Tillema, Maartje Van De Berg en Aartjan Bergshoeff.

Interview: Er voltrekt zich een drama bij kinderen en jongeren. Psychiater Renate Tillema, Speltherapeute Maartje vd Berg en MBO/HBO docent Aartjan Bergshoeff uiten een noodkreet. Kinderen (0-12) worden door de coronamaatregelen beschadigd. Het onderwijs van jongeren (12-18) is door het leren op afstand in een neerwaartse spiraal terecht gekomen. Jongeren krijgen de schuld van ‘illegale feestjes’ en sociaal samenkomen. 74% van de studenten(18-24) leid aan eenzaamheidsstoornissen en is depressiever dan voor de coronacrisis.

https://youtu.be/k8txxAg2V20

 

#45 Pandemie van de Angst I  Ab Gietelink interviewt Kees van der Pijl.

Interview: Prof. Kees van der Pijl, vaste commentator bij Weltschmerz, stelt dat de Pandemie een systeemreactie uitlokt die een disciplineringsproces op gang brengt waarmee een ‘Orwelliaanse dictatuur’ dreigt

Zijn boek in wording ‘Pandemie van de Angst’ bevat de volgende hoofdstukken die in het gesprek worden doorgenomen.

 1. De Covid crisis als permanente noodtoestand
 2. Komt de wereldbevolking in opstand ?
 3. Een preventieve depressie
 4. Het virusscenario als repressieve angstsamenleving (oa. Zylberman)
 5. Amerika en China. Toenadering en verwijdering
 6. Pandemie als rampenkapitalisme
 7. Radicale democratie en planning

https://youtu.be/VYPPrjqvUEM

 

#44 Ab Gietelink Column I Satirische Corona Encyclopedie 

A van Angst, Anderhalve Meter Afstand, A-lijst, Aerosolen.

B van Bill Gates en BOA’s

C  van Coronadictatuur, Coronamelder, Cultuur, Complotdenkers, Coronaontkenners.

D van Deskundigen, Demonstratierecht

E van Europese Unie, Evenementen

F van Farmaceutisch-industrieel complex, Fauci, Framing, Fascisme, Facebook.

G van Grondrechten, Geneesmiddel, Grapperhaus, Gezond Verstand

H van Horeca, Hydroxychloroquine, Hugo de Jonge

I van IC, IFR, Ionisatie

J van Journalisten, Jongeren

K van Kritiek

L van Laboratoriumfout

M van Main Stream Media, Mondkapje, N van Niqaab.

O van Op1, O van Osterhaus

P van Persconferentie, Proportionaliteit, PCR

Q van Quarantaine, Querdenker, Quo Vadiz? 

R  van RIVM, Rationaliteit    

S van Sociaal, Smetvrees. 

T van Tunnelvisies, Toerisme industrie, Testen.

U van Uitslag. V van Virologen. Volkskrant, Verbod. Vrij & Sociaal Nederland

V van Viruswaarheid,  W van Willem Engel, Wuhan, WHO, Weltschmerz.

X van Xenofobie, Y van Youtube

Z van Zoönose en Zweden.

https://youtu.be/T2P0-W9t6sc

#43 Media weigert ‘Covid 19’ Documentaire. Ab Gietelink spreekt interviewer Nico Sloot en regisseur Belgin Inal.

Interview: Internationaal ondernemer Nico Sloot en de zeer ervaren regisseur Belgin Inal  maakten met productiemaatschappij Docsfair de documentaire Covid 19.

De fraaie technisch professioneel gemaakte documentaire (99 min), bevat veel kritische informatie over de Coronacrisis en werd door de NOS geweigerd. Hoe ging het maakproces precies in zijn werk en waarom weigert de NOS een dergelijk artistiek en inhoudelijk hoogwaardig product?

In ‘Covid 19’ gaat ondernemer Nico Sloot met steun van een burgercomité op zoek naar de oorzaken van de coronacrisis. Hij interviewt zijn broer, de farmaceutisch wetenschapper Willem Sloot en de ziekenhuisarts Evelien Peeters over de farmaceutische industrie. Hij  bezoekt hoogleraar Cees Hamelink over de rol van de media, Ad Broere over het financieel stelsel en Bob de Wit over een toekomstige wereld van  biotech en data Tech.

https://youtu.be/klgqBKhP-FM

 

#42 Is De ‘Coronastorm’ fascistisch?  Ab Gietelink interviewt Prof. Rene ten Bos.

Interview: Prof. René ten Bos, hoogleraar filosofie aan de Radbouduniversiteit Nijmegen en gewezen ‘Denker des Vaderlands’.  Hij schreef tijdens de 1e Lockdown in April al het boek ‘Coronastorm, hoe een virus ons verstand wegvaagde’.

Het boek is opgebouwd uit 26 hoofdstukken naar de letters van het alfabet. Ze behandelen Angst, Beelden (die empathie opwekken) en het hoofdstuk Deskundigen (‘mensen die het ook niet weten, maar hun uiterste best doen dit te verdoezelen’). Ten Bos gebruikt in relatie met de coronacrisis het woord ‘fascist’ Hij behandelt het begrip Gezondheid en het taboe op ‘Intimiteit

en eenzaamheid’. Ten Bos en Gietelink spreken verder over Kudde, Lepra, Oorlogstaal, het Sociale en Waarschijnlijkheid in de wetenschap. Lag de oorsprong van de pandemie in een Zoönose of was het een Laboratoriumfout?

https://youtu.be/7dSPY2v4ug4

 

#40 Mediakritiek in Coronatijd.  Ab Gietelink interviewt Prof. Cees Hamelink

Interview: Prof. Cees Hamelink doceerde mediastudies, religie en cultuur aan de VU. Hij schreef in 2005 ‘Regeert de Leugen ?’ In dit programma bespreekt hij met Ab Gietelink de positie van media in het Coronadebat. In de Andere krant schreef hij onlangs dat ‘de overheid de grootste producent is van Nepnieuws’.

Sinds de jaren 80 is het mediaconglomeraat steeds eenvormiger in haar politieke positie geworden. Dissidente meningen worden in de MSMS moeilijker toegelaten. De sociale media heeft momenteel te maken met een censuurgolf.  Hamelink en Gietelink bespreken daarbij het fenomeen ‘factcheckers’, de aanval op de academische vrijheid,  het fenomeen desinformatie en hoe politie en justitie steeds dreigender toezicht proberen te houden op de sociale media.

#39 Ab Gietelink I Tunnelvisies in de Media tijdens Coronadictatuur

Powerpoint Lezing: Een nieuw college van onderzoeksjournalist, filosoof en theatermaker Ab Gietelink  over media inzake de Coronamaatregelen.

Harde Nederlandse cijfers over de mortaliteit van Covid 19.  Commentaar op de virologische dictatuur en het vergelijk tussen tunnelvisies tijdens Corona en tijdens de Syrië oorlog.

Voorstanders worstelen met het taboe op de levenscyclus en het taboe op economisering.  Daarnaast behandelt  Gietelink  de censuur op de sociale media en de reacties op de nieuwe dissidente bladen Gezond Verstand en de Andere Krant. Het meten met 2 maten en de Vrijheid van Meningsuiting inzake  Islam. Tenslotte de bewieroking van onze virologische hogepriesters.

https://www.youtube.com/watch?v=283kOnuwJ5k

#38 Wat te verwachten van Trump en Biden? I  Ab Gietelink interviewt Kees van der Pijl.

Interview: Prof. Kees van der Pijl, vaste commentator bij Weltschmerz, geeft voorbij de klassieke links-rechts tegenstelling een ander perspectief om de personen Trump en Biden en hun politieke programma’s te duiden.

President Donald Trump schetst hij als de ‘Amerikaans-nationalistische wildcard’ en Ex-vicepresident Joe Biden als de ‘internationalistische kandidaat’ van het Amerikaanse politieke en multinationale establishment.

Over hun posities in relatie met Rusland en Noord-Korea. Over de economische  handelsspanningen met China en de lage lonen concurrentie.

Over de positie van de NATO, Rusland en het Midden-Oosten en natuurlijk voer de golf van internetcensuur vanuit de grote Amerikaanse platformen die tijdens de Coronacrisis het publiek debat stuurt. De Amerikaanse en Europese

Mainstream Media kiest massaal voor Biden. Maar is Trump voor de wereldvrede en de oplossing van de Coronacrisis niet een betere optie ?

https://youtu.be/UcSf9l8L8ks

 

#37 Persconferentie van de nieuwe minister-president I Ab Gietelink

Performance: Auteur, Theatermaker en filosoof Ab Gietelink kondigt in  de rol van de nieuwe Minister-President tijdens een persconferentie een radicale wijziging van het beleid aan.

Hij geeft tijdens zijn 20 min durende speech tevens gedetailleerd aan welk alternatief coronabeleid hij als nieuwe premier zal voeren. De Persconferentie wordt uitgevoerd met de hulp van acteur Marcel Schouwstra (Doventolk).  Tekstfragment:

Dames en heren,

De Koning heeft na onze verkiezingsoverwinning zojuist het nieuwe kabinet formeel geïnstalleerd. Wij gaan direct over tot handelen.

De nieuwe regering heeft besloten tot een radicale koerswijziging van het coronabeleid.

Vanaf heden worden alle Coronamaatregelen geschrapt !

https://youtu.be/9RMlrDvLfCA

#36 Ab Gietelink I  Taboes in de Media en Alternatieven voor Lockdown

Powerpointlezing: Bij ingang van de 2e Lockdown op 16 Oktober 2020 behandelt onderzoeksjournalist, filosoof en theatermaker Ab Gietelink  in een kort college de belangrijkste vragen en antwoorden.

Waarom staat Covid 19 op de A-lijst van de WHO? Waarom kiezen politiek, RIVM en media voor een disproportionele repressiepolitiek?   Welke taboes in de media spelen daarin de hoofdrol ?  Over de virologische dictatuur, het taboe op de levenscyclus, het economiseringstaboe en de illusie van het veiligheid denken.  Wat zijn de alternatieven voor Coronarepressie, Lockdowns en verplichte mondkapjes ? Tenslotte over collectieve immuniteit, ventilatie & ionisatie en natuurlijk werkzame medicijnen. 

https://youtu.be/i4ruPrffcKI

 

#34 Ab Gietelink I Performance tegen de Coronawet

Performance: Met een theatrale Performance tegen de Coronawet.  Theatermaker Gietelink met een genadeloze aanklacht tegen de Coronamaatregelen. In de scene schept hij een absurd en beangstigend toekomstbeeld. Het zien van dit programma is voor eigen risico.

Tekstfragment:

(Megafoon)

Attentie ! Attentie!

Ter bestrijding van het  coronavirus  zijn de volgende maatregelen van kracht

Blijft U zitten op uw plaats

U mag niet juichen

U mag niet schreeuwen

U mag niet spreken

U kunt niet gaan Staan

Ter bestrijding van het  coronavirus  zijn de volgende maatregelen van kracht

Blijft U zitten op uw plaats

U mag niet juichen

U mag niet schreeuwen

U mag niet spreken

U kunt niet gaan Staan

Kijkt U strak voor zich uit

Na afloop van de wedstrijd blijft U zitten

Uw begeleider is herkenbaar aan lichtgevende kleding en het vignet van de ordedienst 

Houdt U steeds 1,5 meter afstand

Houdt U de samenleving veilig

Houdt U steeds 1,5 meter afstand

Uw toezichthouder zal U naar de uitgang begeleiden

https://youtu.be/eAW1Vk1bew8

#33 Gevaarlijke sekteleider of wetenschappelijke criticus ?  Willem Engel en Ab Gietelink

Interview: Sekte leider, Rattenvanger van Hamelen en dansleraar Willem Engel wordt in de media ‘geframed’ als de kwade genius van de Stop Lockdown beweging. Engel heeft een academische graad in biochemie, deed jarenlang laboratorium onderzoek naar virussen en bacteriën en schreef een dissertatie.

Het interview gaat over  2e Golf, de PCR testen, Influencers,  over de politieke partij VSN en de media aanvallen op Willem Engel.

Bestaat er een  2e Golf ?  In de 1e Golf waren er 1400 Corona patiënten op de IC en deze week (eind September)  140 (10%). Er zijn 31.000 ziekenhuisbedden in Nederland en maar enkele honderden corona-patiënten. Totale mortaliteit van Covid 19 is maar 0,23%  en van een regulier griepvirus 0,16%

Burgerrechtenactivist Willem Engel wordt door een deel van media en columnisten kwaadaardig ‘geframed’ Hij vertelt over de actie van de ‘influencers’.  #ikdoenietmeermee. Een aantal  influencers werd veel geld geboden en sommigen namen dat aan om pro Corona propaganda te verspreiden. De vraag: Welke personen en mediabedrijven zijn betaald om pro Corona maatregelen te verspreiden.  Er is behoefte aan onderzoeksjournalistiek. Tenslotte over het initiatief VSN, Vrij & Sociaal Nederland dat als nieuwe partij probeert de Corona critici onderdak te geven.

https://youtu.be/OSG9PD5abJ4

#28 Wat staat er in de Noodwet. Slapen de Kamerfracties? I jeroen Pols en Ab Gietelink

Interview: Jurist Jeroen Pols van Viruswaarheid en Ab Gietelink behandelen in 10 stellingen de ‘Tijdelijke wet maatregelen Covid 19’, beter bekend als de Spoedwet. Daarna behandelend ze de positie van de verschillende Kamerfracties inzake de Noodwet in 12 Stellingen.

 1. De Noodwet is een machtigingswet met vergaande bevoegdheden voor de Minister van Volksgezondheid
 2. De Minister van Volksgezondheid kan zonder inmenging van de het parlement rechten en grondrechten vergaand inperken op basis van vage criteria
 3. De Minister kan scholen sluiten of voorwaarden stellen
 4. Het is belangrijke vooruitgang als de expliciete parlementaire controle en instemming voor iedere maatregel in de wet wordt opgenomen
 5. Opgenomen artikel: Het is verboden om zich buiten de eigen woning binnen de gestelde lengte (1,5 m) te bevinden 
 6. Boetes (met strafblad) blijven ook in de nieuwe spoedwet in stand
 7. Handhaven achter de voordeur is uit het wetsontwerp geschrapt
 8. Met de ‘vangnetbepalingen’ kunnen ook niet in de wet vastgelegde bevoegdheden alsnog opgenomen worden
 9. Mogelijke vangnetbepaling: Uitbreiding mondkapjesverplichting in binnen en buiten zones  
 • Mogelijke vangnetbepaling: De vrijheid van Meningsuiting en vrijheid van publicatie kunnen ongedefinieerd worden ingeperkt
 • Mogelijke vangnetbepaling: Verplicht testen en regels vaccinatie

Mogelijke vangnetbepaling: Verplichte Quarantaine inclusief opname in GGD faciliteiten en kampen

https://youtu.be/zRfD8hXuXtA

# 27  Honderden actiegroepen tegen het Coronabeleid actief. Ferdinand van der Neut en Ab Gietelink

Interview: De Kritiek op de Coronamaatregelen groeit snel en bestaat uit enkele honderden groepen in Nederland. In het ABC (Algemeen Burger Collectief) verenigden zich meer dan 50 groepen).

Ab Gietelink neemt de actiegroepen door met ABC woordvoerder Ferdinand van der Neut.

Actiegroepen

 1. Anti Lockdown
 2. Awareness
 3. Brabant in Opstand
 4. Burgers Tegen Onrecht
 5. Corona-demonstratiegroep Twente
 6. De Haan
 7. De Wakkeren
 8. De Andere Krant
 9. DeBuren
 • Demonstratie voor de Vrijheid
 • Den Haag in Opstand
 • Dordrecht in Opstand
 • Durf #NEE te zeggen
 • Dutch Survivors.
 • Gele Hesjes Limburg
 • Gele Hesjes NL
 • HKN
 • Haagse tocht voor vrijheid
 • Het Verzet
 • Info Centraal
 • Kaas
 • Leg Vlaanderen Plat
 • Limburg sta Op.
 • Lockdown News Network
 • Love Unites
 • Ministerie van Verzet.
 • Ministry against Fact-checking
 • NEE tegen 1,5 meter
 • nl
 • Nexit Next – Stop NOW
 • Nieuw Nederlands Nationalisme
 • Onafhankelijke Pers Nederland
 • One for freedom
 • Oranjekoorts
 • RT Dutch
 • Robin Hoods
 • Rotterdam In Opstand
 • SB groep
 • Samen 1 Voor Nederland
 • Stichting Vaccinvrij
 • Stop 5G Nederland
 • Stop Lockdown.Nu
 • eu
 • Together we are strong
 • Uprising Group
 • Vecht tegen Onrecht (VTO)
 • Viruswaarheid (Viruswaanzin)
 • Voor Stanley
 • nu
 • Vrijheids Beweging Nederland
 • Wakker
 • Wakkere wereld en nu
 • Wij Zijn Nederland
 • Wij stemmen Rechts

# 27  Honderden actiegroepen tegen het Coronabeleid actief. Ferdinand van der Neut en Ab Gietelink

Interview: De Kritiek op de Coronamaatregelen groeit snel en bestaat uit enkele honderden groepen in Nederland. In het ABC (Algemeen Burger Collectief) verenigden zich meer dan 50 groepen).

Ab Gietelink neemt de actiegroepen door met ABC woordvoerder Ferdinand van der Neut.

Actiegroepen

 1. Anti Lockdown
 2. Awareness
 3. Brabant in Opstand
 4. Burgers Tegen Onrecht
 5. Corona-demonstratiegroep Twente
 6. De Haan
 7. De Wakkeren
 8. De Andere Krant
 9. DeBuren
 • Demonstratie voor de Vrijheid
 • Den Haag in Opstand
 • Dordrecht in Opstand
 • Durf #NEE te zeggen
 • Dutch Survivors.
 • Gele Hesjes Limburg
 • Gele Hesjes NL
 • HKN
 • Haagse tocht voor vrijheid
 • Het Verzet
 • Info Centraal
 • Kaas
 • Leg Vlaanderen Plat
 • Limburg sta Op.
 • Lockdown News Network
 • Love Unites
 • Ministerie van Verzet.
 • Ministry against Fact-checking
 • NEE tegen 1,5 meter
 • nl
 • Nexit Next – Stop NOW
 • Nieuw Nederlands Nationalisme
 • Onafhankelijke Pers Nederland
 • One for freedom
 • Oranjekoorts
 • RT Dutch
 • Robin Hoods
 • Rotterdam In Opstand
 • SB groep
 • Samen 1 Voor Nederland
 • Stichting Vaccinvrij
 • Stop 5G Nederland
 • Stop Lockdown.Nu
 • eu
 • Together we are strong
 • Uprising Group
 • Vecht tegen Onrecht (VTO)
 • Viruswaarheid (Viruswaanzin)
 • Voor Stanley
 • nu
 • Vrijheids Beweging Nederland
 • Wakker
 • Wakkere wereld en nu
 • Wij Zijn Nederland
 • Wij stemmen Rechts

https://youtu.be/EhZXgeMnUSc

#23 Ab Gietelink I  Burgemeester Halsema: Stop de Mondkapjesplicht!

Brief: Een open brief aan de burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema over de teloorgang van het vrijzinnige Amsterdam. Een pleidooi voor een alternatieve Corona-aanpak.

Ab Gietelink is cultureel ondernemer en programmamaker. Hij woont in het Amsterdamse Wallengebied. Hij daagde samen met Viruswaarheid  de Veiligheidsregio voor de rechter met als doel de mondkapjesplicht onrechtmatig ter verklaren. Ondanks de steun van rechtsgeleerden oordeelde de Rechtbank Amsterdam in het nadeel van de Burgerrechtenbeweging.  Gietelink kondigt in deze videobrief hoger beroep bij het Gerechtshof aan.  

https://youtu.be/K1iPVW7Z1FU

 

#17 Ab Gietelink I Hoe verder met de Stop Lockdown beweging?

Lezing: Terugblik op een periode met conformistische media. Over erkende en verzwegen Geneesmiddelen.  Over de inperking van het Demonstratierecht met beelden van 21 Juni.  Over de inhoud en dreiging van de ‘Tijdelijke Wet Covid 19’. Over een vrijzinnig anti autoritaire burgerrechtenbeweging.

https://www.youtube.com/watch?v=7nJFPAX-gQA

#14 VIRUSWAANZIN EIST:  OPHEFFING CORONAMAATREGELEN. 

AB GIETELINK INTERVIEWT WILLEM ENGEL EN JEROEN POLS

Interview: Willem Engel (Biofarmaceut) en Jeroen Pols (Jurist) van viruswaanzin.nl reageren op de voorgelegde stellingen.

21 STELLINGEN:

 1. De sterfte en ziektecijfers tonen dat Corona vergelijkbaar is met een stevig griepvirus
 2. De Corona crisismaatregelen veroorzaken hoge werkloosheid en  overbodig hoge economische kosten.
 3. De Coronamaatregelen hebben de Grondrechten opgeschort en strafmaatregelen hebben de rechtsstaat onnodig ernstig beschadig
 4. De Coronamaatregelen hebben het welzijn van 17 miljoen Nederlanders  onnodig beschadigd
 5. De Coronamaatregelen scheppen onnodig psychologische angsttrauma’s en doen schade aan de geestelijke gezondheid
 6. De Coronamaatregelen hebben de gezondheid van de bevolking  onnodig beschadigd.
 7. Het RIVM haar baseert adviezen op verkeerd gebruikte PCR en AB testen
 8. Er wordt met data gemanipuleerd
 9. De Coronamaatregelen hebben geen wetenschappelijke basis en dat is onacceptabel
 • Niet gewone conversatie  en niet voorwerpen, maar Aerosols (zwevende microdeeltjes) spelen een hoofdrol bij de spreiding van het virus
 1. Hydroxychloroquine is een werkzaam medicijn mits tijdig toegediend, bij voorkeur in combinatie met zink en vitamines
 2. Het vrijzinnige Zweden voert een beleid van burgerlijke verantwoordelijkheid en dat is democratischer en  succesvoller dan het Nederlandse beleid.
 3. De ‘mainstream’ media geven eenzijdige berichtgeving en verzwijgen alternatieven
 • Er zijn betere exits uit de coronacrisis dan mondiale vaccinatie 
 1. Het virus is nu 17 Juni in Nederland praktisch weg en daarmee vervalt iedere legitimatie onder de Corona-maatregelen
 2. De overheid maakt in relatie met Pharma- bedrijven dezelfde beleidsfouten als ten tijde van de Mexicaanse griep (2009)
 3. De Wet Publieke Gezondheid in combinatie met de lokale verordeningen bieden onvoldoende juridische basis om de maatregelen voort te zetten
 4. Stop de 1,5 meter samenleving
 5. Stop de Mondkapjes in het OV
 • De Coronamaatregelen moeten per direct worden opgeheven
 1. De Nieuwe Coronawet moet worden afgewezen

Zondag 21 Juni 13.00-17.00 DEMONSTRATIE Malieveld Den Haag

Donderdag 25 Juni 11.00- 13.00  KORT GEDING  Rechtbank Den Haag

https://youtu.be/owBHF3pGiYM

 

#12  Kan horeca en theater open met een ionisator? I Ab Gietelink interviewt Ton Rademaker

Interview: Ton Rademaker werkte decennia lang in de research van de Kema Electrotechniek onder meer in China. Het genezende effect op het ademhalingsgestel komt voort uit lucht met extra negatieve ionen.  Door negatieve ionen kunnen TBC patiënten in berggebieden en aan Zee genezen.  Reeds decennia wordt kunstmatige ionisatie toegepast als middel om ziekenhuizen en andere ruimten te reinigen van stof en bacteriën.

Er is zelfs een positief RIVM-rapport over ionisatie en gezondheid (2010). Sinds een aantal jaren komt in wetenschappelijke studies, waaronder een Zweedse studie in Science (2013) naar voren dat ionisatie tevens virussen dood.  Rademaker en zijn collegae adviseren daarom de ionisator als effectief middel tegen het Coronavirus.  Is dit eenvoudige en goedkope apparaat de oplossing om horecaruimten en theaterzalen virusvrij te maken ? 

https://youtu.be/02gcwpmh3ug

 

#10 Ab Gietelink I Censuur op internet en inperking demonstratierecht.

PowerPoint Lezing: De grote internetplatformen Youtube, Facebook en Twitter censureren in toenemende mate dissidente geluiden en kritiek op de WHO. De belangrijkste video’s die van youtube werden verwijderd waren kritische geluiden over de coronamaatregelen uit de medische wetenschap zelf.

Nederland is beland in het Nieuwe Abnormaal. Het programma bekritiseert verder de absurditeit van de 1,5 meter samenleving, de verplichte mondkapjes en de aanval van het demonstratierecht.  

#8 Ab Gietelink I Het Nieuwe Abnormaal

PowerPoint Lezing: Nederland is beland in het Nieuwe Abnormaal. Het programma bekritiseert de absurditeit van de 1,5 meter samenleving, de verplichte mondkapjes, de angst voor de 2e golf, de paranoia samenleving en de vaccinatie obsessie. De columnist behandelt het wetenschappelijk bewijs en de strijd om erkenning van het geneesmiddel Hydroxychloroquine. We behandelen de nieuwe censuur op internet en de plaats van de dominante media in de eenzijdig gekleurde berichtgeving. In de epiloog geeft columnist Ab Gietelink aan hoe de criminalisering van het demonstratierecht en de censuur op zijn interview over Hydroxychloroquine hem de afgelopen dagen persoonlijk treffen.

#7 Over de schending van de Grondrechten en de dreigende Noodwet I Ab Gietelink interviewt Wim Voermans.

Interview: Prof. Wim Voermans is hoogleraar Staats- en bestuursrecht in Leiden. Hij acht een aantal Coronamaatregelen een schending van onze Grondrechten.  Over het oprekken van lokale noodvorderingen, gebrek aan parlementair debat, de inperking van het demonstratierecht, de 1,5 meter verplichting en de verplichte mondkapjes.  Over de nieuwe noodwet en haar beperking van het huisrecht, de Corona App, de angst voor vaccinatieplicht en de komende parlementaire enquête.

#5 Ab Gietelink I  Open Brief aan Burgemeester Remkes.

Brief: Over het demonstratierecht en het harde politieoptreden tegen de demonstratie op de Haagse ‘Koekamp’ op Bevrijdingsdag 5 Mei 2020.

 

#4 Ab Gietelink I  Zweden inspireert Coronaprotest !

PowerPoint Lezing: Ab Gietelink bezocht Zweden en doet verslag van het Zweedse model.  Hoe werkt de medische dictatuur ? Hoe werkt de media in haar kleuring van nieuws ? Over selectie, presentatie, manipulatie en fakenieuws. Over de burgerrechtenbeweging en Corona-acties. Teken de petitie ‘Hef Coronamaatregelen op!’ en bezoek straks de website Stoplockdown.nu.

 

#3 Ab Gietelink I  Corona-activisme. Ontwaak, verzet U en teken de petitie !

PowerPoint Lezing: Ab Gietelink roept op tot Corona-Activisme. Hij benadrukt met verwijzing naar aflevering #2 de astronomische maatschappelijke kosten van het Coronabeleid en het Zweedse alternatief. Hij pleit tegen de Corona App en tegen de 1,5 meter samenleving. Hij wijst op Big Pharma en de lobby tegen werkzame medicijnen. Hij pleit voor een micro-activisme van verzet. Tenslotte roept hij op om de samen met Weltschmerz opgestelde petitie:

‘Hef Coronamaatregelen op!’ te tekenen. 

 

#2  Ab Gietelink I  Kritiek en Alternatieven voor het Coronabeleid !

PowerPoint Lezing: Ab Gietelink behandelt in een overzichtelijk mediacollege de astronomische kosten van het Coronabeleid. De diepe economische crisis, de opschorting van de grondrechten , de psychologische angsttrauma’s, het welzijnsverlies en de beschadiging van de toekomstagenda.

Hij behandelt de denkfouten en tunnelvisie bij gezondheidszorg en politiek alsmede de media, die faalde in het stellen van kritische vragen  Wat moet er in Nederland nu gebeuren? Zweden lijkt een vrijzinnig alternatief.